Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megalakult a Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúrakezelő Egyesület

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2014. december 05. 22:00
Megalakult a Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúrakezelő Egyesület
A szervezet célja, hogy összefogja a külterületeken felmerülő infrastruktúrát érintő problémákat
Megalakult a Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúrakezelő Egyesület. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúrakezelő Egyesület néven újabb civil szervezet kezdheti meg ténykedését városunkért. A gyulai külterületek problémáit összefogni kívánó új szerveződés alakuló ülését december 5-én a gyulai Civil Házban tartották, ahol a jelenlévők elfogadták az egyesület alapszabályait és megválasztották vezetőségi tagjaikat is.

A találkozón Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette a megalapítani kívánt szervezet legfőbb célkitűzéseit. Az alpolgármester elmondta, a megalakuló egyesület speciálisan a gyulai külterületek problémáit fogná össze, hogy ezáltal gyorsabban és hatékonyabban lehessen kezelni a város perifériális területein felmerülő gondokat.

- Önkormányzati kezdeményezésre létre szeretnénk hozni egy olyan civil szervezetet, amely összefogja azokat a külterületi problémákat – az úthálózat, a közvilágítás, az infrastruktúra és egyéb olyan területek fejlesztését – amelyek a mindennapokat érintik. Az elmúlt években a képviselői keret szintjén működött egy olyan rendszer, amelyben a képviselők az adott lakossági, vagy gazdálkodói igényeket összegyűjtve határozták meg azokat a feladatokat, amelyeket az adott külterületen elvégeznek. A tapasztalatok viszont azt mutatták, hogy ezt hasznos lenne egy olyan szervezett formába önteni, amelyben minden tanyasi körzet, minden külterület reprezentálva van – foglalta össze a kezdeményezés főbb momentumait Alt Norbert.

Az alpolgármester kiemelte, a szervezet szerepköréhez az is hozzátartozna, hogy a tagok évente, vagy félévente megtartott konzultációk alkalmával meghatározzák azokat a rövid távú, egyéves, valamint közép és hosszú távú, négy-öt éves feladatokat, amelyeket a külterületi infrastruktúrában meg szeretnének valósítani. Alt Norbert hozzátette, a jövő évi költségvetésben már az egyesület működéséhez szeretnék rendelni azokat a forrásokat, amelyek adott esetben a közvilágítás vagy az úthálózat éves keretfelhasználását fedik le.

- Szeretnénk a külterületi infrastruktúrát egy kézben tudni és reprezentatív szervezeti formába önteni. Egyesületünk tagjai lennének a külterületek mindenkori önkormányzati képviselői, érdekképviseleti szervezetek, a város különböző külterületeinek lakosai, valamint a külterületi utakat használó gazdálkodók egyaránt – hangzott el Alt Norbert bevezetőjében.

Az alpolgármester kiemelte, számos olyan kezdeményezéssel is találkozott már, amely a város perifériális területeinek turisztikába vagy egyéb ágazatokba történő bekapcsolását célozta, ami jelentős előnyökkel járhatna az adott városrészek számára. A Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúrakezelő Egyesület akár ebben is segítséget nyújthat majd.

Az alakuló ülés levezető elnökének szerepét dr. Csige Gábor jogász töltötte be, akinek koordinálása mellett a jelenlévők számos napirendi pontban megállapodásra jutottak, így többek között egyöntetűen fogadták el az egyesület alapszabályát is. A továbbiakban az ülés résztvevői szavazás útján döntöttek a vezetőségi tagok személyéről. Ennek eredményeképpen elnökségi taggá választották dr. Ökrös Istvánt, Seres Ferencet és Lévai Ildikót, a felügyelő bizottságba pedig Béres Imrét, Veres Andrást és Wittmann Józsefet jelölték.

A találkozót követő elnökségi és felügyelő bizottsági üléseken a vezetőség tagjai ismét voksoltak, mely során az egyesület elnökévé dr. Ökrös Istvánt, elnökhelyettesévé Seres Ferencet, titkárává Lévai Ildikót, a felügyelő bizottság elnökévé Béres Imrét, helyettesévé pedig Veres Andrást nevezték ki.

 

Alt Norbert. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)