Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkészült a Gyula belvárosát díszítő adventi óriáskoszorú

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. november 29. 18:00
Elkészült a Gyula belvárosát díszítő adventi óriáskoszorú
A Japánkert Barátok Köre Egyesület tagjai idén 20 fenyőből állították össze a koszorút
A Japánkert Barátok Köre Egyesület tagjai a gyulai Kossuth téren. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Megszokhattuk már, hogy a karácsonyi időszakban óriási adventi koszorú ékesíti Gyula belvárosát. A Japánkert Barátok Köre Egyesület idén is elkészítette a gigantikus fenyőépítményt, hogy ünnepi hangulatot varázsoljon a Kossuth térre. A körforgalomnál felállított koszorú első gyertyáját a hagyományoknak megfelelően az adventi ünnepségen gyújtják meg.

A díszek ezúttal is megújultak, idén narancssárga és fehér színekbe öltöztették a város adventi koszorúját – avatta be lapunkat a részletekbe dr. Bartóki László, az egyesület elnöke. Mint kifejtette, a lelkes csapat már most azon töri a fejét, hogy jövőre milyen dekorációval lepje meg a gyulaiakat.

Dr. Bartóki László elmondta: a koszorú 3–4 óra alatt készült el, a munkából mintegy 25 ember vette ki a részét. Mint megtudtuk, olyanok is felajánlották segítségüket, akik nem tagjai a szervezetnek. A díszítéshez húsz fenyőt vágtak ki, a fákat most is egyesületi tag, Varga Ferenc ajánlotta fel.

– Szakmai programokkal is szeretnénk kedveskedni a gyulaiaknak. Két előadással várjuk az érdeklődőket január 9-én a Vigadóban, az egyik a bonszai csodálatos világát mutatja be, a másik a japán kertekről szól – tájékoztatta lapunkat dr. Bartóki László.  

     

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)