Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lassan ránk borul a tél csendje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. november 30. 07:00
Lassan ránk borul a tél csendje
Bizonyára sok mindent elvégeztünk, de tennivaló azért maradt még a téli hónapokra is
Képünk illusztráció. Forrás: szobanovenyek_home-designing.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Talán lassan ránk borul a tél csendje, és lehet egy keveset pihenni az egész évi munkák, megpróbáltatások után. Bizonyára sok mindent elvégeztünk, de tennivaló azért maradt még a téli hónapokra is.

A lakások „kertje” lehet 3-4 cserép virág megfelelően elhelyezve egy közös tartón vagy edényben. A trópusi virágok zöme elviseli a téli fényszegény viszonyokat, ha azok jól vannak összeválogatva. Többnyire szeretik a meleget, de a sugárzó hőtől azért kerítsük el.

A napi párásítás nemcsak a virágoknak tesz jót, hanem nekünk is. Ha megfelelő gondot fordítunk „kis kertünkre”, igazi oázist létesíthetünk a lakásban. Természetesen a megfelelő arányokra vigyázzunk, mert a túl sok és nagy növény nyomasztólag is hathat, ezért nem lesz olyan üdítő hatású.

A növényeket nemcsak méretük, hanem színük szerint is válogathatjuk. Az elhelyezésüknél arra is fordítsunk hangsúlyt, hogy minket se takarjanak ki a világosságból.

A későbbiekben, amennyiben meg tudnak valósítani egy kis kertet, arra ügyeljenek, hogy a növényeket két-három hetenként fordítsák el, hogy a növények levelei egyenletesen kapjanak fényt.

Vannak olyan növények is, amelyek vízben állva mutatnak szépen, és még a mellettük lévő növényekre is jó hatással van a víz jelenléte. Próbálják meg, mert megéri!

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)