Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Nagybányai Fotóklub kiállításán Nagybánya és Máramaros tájaiban gyönyörködhet a gyulai közönség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • KULTÚRA • 2014. szeptember 05. 14:30
A Nagybányai Fotóklub kiállításán Nagybánya és Máramaros tájaiban gyönyörködhet a gyulai közönség
A Máramaros – Emberek és helyek című kiállítás a gyulai Vigadó épületében tekinthető meg
Képünkön (balról jobbra) Don Carpov, Felician Sateanu és Ilie Tudorel. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

A Székely Aladár Fotóklub és Nagybánya Polgármesteri Hivatalának közreműködésével Máramaros – Emberek és helyek címmel fotókiállítás nyílt szeptember 4-én a gyulai Vigadó épületében. A Nagybányai Fotóklub tárlatán kiállított képek Nagybánya és Máramaros tájait, környezetét, valamint a vidék mindennapjait, népszokásait és hagyományait mutatják be. A romániai fotóklub kiállításán négy tehetséges fotográfus – Ilie Tudorel, Felician Sateanu, Brezoszki Ioan és Dan Carpov – fotóiban gyönyörködhetünk, akik mind a négy évszakban megörökítették a témaként szolgáló tájak legszebb pillanatait.

A tárlat megnyitóját az Erkel Ferenc Vegyeskar kamarakórusának rövid műsora indította, majd Torma Béla önkormányzati képviselő nyitotta meg a fotókiállítást. A képviselő beszédében üdvözölte a megnyitón megjelent három kiállítót, és egyúttal megköszönte megtisztelő jelenlétüket, valamint azt, hogy csodálatos képeiket Gyula városába is elhozták.

- Örömömre szolgál, hogy ismét egy olyan kiállítás megnyitóján lehetünk, ahol nem csak a városok közötti és testületek közötti kapcsolatokat ápolhatjuk. Ez is egy nagyon jó példája annak, hogy ha létrejön egy testvérvárosi kapcsolat – amely Nagybánya és Gyula között már 2008 óta működik –, akkor nemcsak vezetői, hanem emberi szinten is működni tud – hangzott el Torma Béla megnyitóbeszédében.

A beszédet követően Torma Béla önkormányzati képviselő Gyula város önkormányzata nevében egy-egy ajándékcsomagot adott át a művészeknek, városunk elismerése és köszönete jeléül. A megnyitón az egyik kiállító, Don Carpov is megosztott néhány gondolatot a jelenlévőkkel, majd egy Kohán György idejéből való nagybányai festményeket tartalmazó ajándékcsomagot nyújtott át Torma Béla képviselőnek.

A tárlat megnyitóján egy különleges meglepetés is várt a fotográfia iránt érdeklődő közönségre egy öt perces film formájában. A video Nagybánya nevezetességeit, jellegzetes pillanatait, épületeit, rendezvényeit, templomait, régi és új főterét mutatta be – mindezt szintén a négy évszakon keresztül.

- Két nagybányai fiatal körülbelül két éve kezdte el filmre venni a várost, jómagam pedig a felvétel hanganyagáért feleltem. A film tulajdonképpen egy teaser, mely egy – várhatóan – októberben bemutatásra kerülő 45 perces filmhez készült – mondta el a Gyulai Hírlapnak Don Carpov fotográfus.

A Máramaros – Emberek és helyek című kiállítás október 8-ig, 9 és 16 óra között ingyenesen megtekinthető a gyulai Vigadó épületében. 

     

Don Carpov. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)