Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkészültek a Nagyváradi úti kerékpárút tervei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. július 24. 14:00
Elkészültek a Nagyváradi úti kerékpárút tervei
A gyulai önkormányzat az Eminescu utca teljes rendezésére és a Tiborc utca felújítására is pályázati forrást keres
Balogh Lajos és dr. Görgényi Ernő. Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Románvároson 746 méter hosszú kerékpárút épülhet meg a következő uniós ciklusban – jelentette be dr. Görgényi Ernő polgármester és Balogh Lajos, a körzet önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján. A  tervezett szakasz a Nagyváradi út és a Galamb utca sarkától a Csókos útig tartana.

A városvezető elmondta: az útszakasz tervei elkészültek, a következő évek feladata az lesz, hogy megfelelő anyagi forrást találjanak azok megvalósításához. Dr. Görgényi Ernő kiemelte, az új kerékpárút megépítése turisztikai szempontból is fontos, hiszen az a Városerdőre vezető Sarkadi úti szakasszal és a Szanazugig tartó Dobozi úti kerékpárúttal is összekapcsolódna.

Balogh Lajos hangsúlyozta: a nagy forgalmú Nagyváradi úton a baleset-megelőzés szempontjából is fontos volna a kerékárút megépítése. A két méter széles szakasz a Sittye utca és a Nagyváradi utca találkozásánál lévő parkolót is érintené, amelyet ugyancsak átépítenének. Emellett új víznyelő aknákat is kialakítanának a területen.

Dr. Görgényi Ernő arra is kitért, hogy az Eminescu utca teljes rendezésére és a Tiborc utca felújítására vonatkozó tervek is elkészültek. Mivel a beruházások költsége egyenként 300 millió forintra rúgna, az önkormányzat ugyancsak pályázati forrást keres azok megvalósításához.  

    

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)