Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az elmúlt 9 év – Jubileumi fotókiállítással kezdődött a Shakespeare Fesztivál Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • KULTÚRA • 2014. július 04. 15:30
Az elmúlt 9 év – Jubileumi fotókiállítással kezdődött a Shakespeare Fesztivál Gyulán
Shakespeare Fesztiválok Gyulán címmel nyílt kiállítás a Gyulai Várszínház kamaratermében
Képünkön (balról jobbra) Kiss Zoltán, Vidnyánszky Attila és Gedeon József. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Az idei Shakespeare Fesztivál nyitó rendezvényeként Shakespeare Fesztiválok Gyulán címmel nyílt fotókiállítás a Gyulai Várszínház kamaratermében. A kiállított képek az elmúlt 9 év fesztiváljairól adnak áttekintést és egyben tisztelegnek azok legjobb produkciói előtt.

A megnyitó ünnepségen Gedeon József, a Gyulai Várszínház igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, köztük dr. Görgényi Ernőt, Gyula város polgármesterét, Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját, valamint Kiss Zoltánt, a Gyulai Várszínház fotográfusát.

A fotókiállítást és egyben a X. Gyulai Shakespeare Fesztivált a Nemzeti Színház direktora nyitotta meg. Vidnyánszky Attila beszédében elmondta, ő maga csakis elfogultan tud beszélni Gyuláról és a gyulai színházi életről. Véleménye szerint a Gyulai Várszínház az ország legbátrabb nyári színháza, amely fel meri vállalni az újat, nyitni mer a szokatlan felé és mer kockáztatni, így hozva létre értékes produkciókat egy alapvetően is inspiráló helyen.

- A Shakespeare Fesztivál kapcsán azt kell, hogy mondjam, hogy bármennyire gazdag és kifejlett struktúrát működtet a magyar színházi élet, vagy a magyar kultúrpolitika, hazánkban nemzetközi színházi fesztiválok alig vannak. Gyula ilyen szempontból is úttörő, hiszen ezen a területen Gyula képviseli hosszú ideje a nemzetköziséget Magyarországon – hangsúlyozta Vidnyánszky Attila.

A köszöntőt követően Gedeon József tartott rendhagyó tárlatvezetést, amely során képről képre haladva mesélt a gyulai Shakespeare Fesztiválok legnagyobb pillanatiról. Az elmúlt 9 év Shakespeare Fesztiváljaira emlékező tárlat Kiss Zoltán fotóin keresztül vezet el minket 2005-től egészen a tavalyi év előadásait felidéző képekig. A Gyarmati Gabriella művészettörténész által megrendezett kiállításon szereplő képek a legnevesebb, legkiemeltebb produkciók fotóit sorakoztatják fel, melyeket az elmúlt 9 év többszáz előadásából válogattak össze.

A Shakepeare Fesztiválok Gyulán című fotókiállítás augusztus 8-ig, ingyenesen megtekinthető a Gyulai Várszínház kamaratermében.

 

Gedeon József. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)