Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mintegy félszáz iskolából több mint 300-an jelentkeztek az országos kémiaversenyre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fizetett reklámcikk • HÍREK • 2014. június 25. 15:30
Mintegy félszáz iskolából több mint 300-an jelentkeztek az országos kémiaversenyre
Gyulán rendezték meg a Lila VegyÉSZbajnokság Országos Kémiaverseny döntőjét
Több mint 300-an versengtek az országos kémiaversenyen. Fotó: Bodó Sára

Hatodik alkalommal rendezték meg a Lila VegyÉSZbajnokság Országos Kémiaversenyt, amelyre ebben az évben már mintegy félszáz iskolából jelentkeztek versenyzők, több mint 300-an az ország minden tájáról: Szeged, Miskolc, Nyíregyháza, Budapest, Békéscsaba, Pécs stb.

Ezúttal is, mint minden évben, a levelező és az iskolai fordulót követően májusban zajlott le a döntő a Gyulai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Székhely Intézményegységben, ahol a megmérettetésen túl érdekes szabadidős programot biztosítottak a résztvevők számára, melyben játékos sportvetélkedő, csónakázás, városnézés, számítógépes játékos  kvíz  és interaktív kísérleti bemutató és előadás is szerepelt a kínálatban, melyet  a partnerszervezet Gyulai Közüzemi Kft. munkatársai biztosítottak.

A verseny rangját nagymértékben emelte, hogy a szabadidős program részeként Péntek Lászlóné, a Mozaik Kiadó kémia tankönyvének egyik társszerzője, közoktatási szakértő, a döntő feladatsorainak összeállítója előadást tartott az érdeklődő résztvevők számára Miért a kémia? – Kémia a hétköznapokban címmel.

Ebben az évben a verseny a Nemzeti Tehetség Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a hagyományokkal rendelkező és az új általános iskolai, gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai tanulók számára meghirdetett, országos, felmenő rendszerű tehetséggondozó tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatására kiírt NTP-TV-13-0130 pályázaton nyert 1300 000 forint támogatás felhasználásával került megrendezésre. A pályázati támogatásból vásárolt ajándékokon túl a versenyt szponzoraink is támogatták.

 

Versenyeredmények

7. évfolyam: 1. hely: Veszprémi Zsombor – Szentes, Kiss Bálint Református Általános Iskola. Felkészítő tanár: Horvát József. 2. hely: Tarján Rozina – Budaörs, Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola. Felkészítő: Forró Melinda. 3. hely: Váli Valter – Budapest, Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola Tagintézmény. Felkészítő: Kovács Erzsébet

8. évfolyam: 1. hely: Belley Luca – Budaörs, Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola. Felkészítő: Forró Melinda. 2. hely: Juhász Péter – Jakabszállás, Fülöp Jakab Általános Iskola. Felkészítő: Atrach Andrea. 3. hely: Gál Boglárka Sára – Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola. Felkészítő: Kovácsné Töreki Ildikó.

 

Fotó: Bodó Sára
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)