Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A pázsitfodrászat mesterei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. április 06. 07:00
A pázsitfodrászat mesterei
Ha nem elég nedves a füvünk, kevéske vizet adhatunk neki, de a reggeli pára is kielégítő lehet
Képünk illusztráció: Fotó: GodlikeMcx

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A meleg idő hatására a pázsitunk is fodrászatot igényel. Az első vágásokat ne nyírjuk nagyon mélyen, hogy a korábban kiszórt tápanyagoknak legyen felhasználó felülete, és meg tudjon erősödni a füvünk, mire jönnek a nagy melegek. Ha nem elég nedves a füvünk, kevéske vizet adhatunk neki, de a reggeli pára is kielégítő lehet.

Ilyenkor előfordulhat, hogy foltos a pázsitunk, és a magassága foltokban sokkal nagyobb. Ilyen a kutya és macska járta területeken van elsősorban. Az ő vizeletük és székletük sokkal erősebb, mint az emberé, ezért egyből nyomot hagynak, főleg ha kétszer vagy többször ugyanoda piszkítanak. Ezek a foltok a rendszeres öntözéssel és fűnyírással eltűnnek. Természetesen az erős kimaródásra csak a talaj négy-öt centiméteres kicserélése a megoldás, melyet még most a kora tavaszi időszakban végezzünk el. Megszórjuk a foltokat fűmaggal, gereblyézés után lapáttal meglapogatjuk a talajszintet, ellenőrizzük, hogy se mély ne legyen, se magas, majd mehet rá az öntözés. Akinek van érett komposztja, az még vékonyan megszórhatja vele a füvet, majd jól gereblyézze el. Utána ajánlatos az öntözés.

A fű nyírásakor, kaszálásakor ne feledkezzünk meg a környezetünkben éldegélő emberkékről sem, és vasárnap ne zörögjünk se reggel, se délben, se éjjel és délután se!

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)