Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kormánydöntések egy gyulavári nagycsaládos édesanya szemszögéből

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. február 20. 23:05
Kormánydöntések egy gyulavári nagycsaládos édesanya szemszögéből
Mittag Mónika, a Fidesz Megyei Nőtagozatának elnöke a családi házban beszélgetett a tapasztalatokról
Mittag Mónika (balról) Szendreiné Dudás Ildikó és három gyermekének a társaságában. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Egy ötgyermekes, mostanra már négy gyermeket nevelő anya – Szendreiné Dudás Ildikó – beengedte otthonába a sajtó képviselőit Gyulán ahhoz, hogy Mittag Mónika, a Fidesz Békés Megyei Nőtagozatának nevében bemutassa, hogy mit is adott a Fidesz-kormány a magyar családoknak. A vendéglátó, aki egyébként a Gyulai Nagycsaládosok Egyesületének elnöke leszögezte, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően várhatóan a gyermekvállalási kedv is nő a családok körében.

- Napjainkra, havi szinten, már a rezsicsökkentés is nagyban hozzájárult a nagycsaládosok életszínvonalának növeléséhez. Saját bőrömön tapasztalom, hogy tízezrek maradnak a családok zsebében. Amint meghozták a rendelkezéseket, már a következő havi fizetésnél több tízezer forintos emelkedést éreztük. Úgy gondolom, hogy sok gyermek vállalása nem egyenlő a szegénységgel, hiszen akinek gyermeke van, érezheti, hogy sokkal könnyebb az élet – szögezte le a három gyermekkel rendelkező Mittag Mónika, majd a GYED extra bevezetésének előnyeire mutatott rá: a nők a GYED mellett is visszamehetnek dolgozni, a női foglalkoztatottság száma emelkedik, s a munkáltatók is motiváltak a többgyermekes édesanyák alkalmazásában. Továbbá könnyebb visszailleszkedni a munka világába egy anyának és nem érezhet abból hátrányt, hogy gyermekes lévén nem veszik vissza a munkahelyére.

A Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete elnöke, Szendreiné Dudás Ildikó véleménye szerint a családi adókedvezmény nagyban hozzájárult ahhoz, hogy több maradjon a pénztárcában. Az ötgyermekes anya mára négy gyermeket nevel, a legnagyobb lány kirepült a családi fészekből, sőt saját, négyhónapos gyermekét nevelgeti. A négy gyermek után szinte 600 ezer forintot leírhat a munkáltató a munkavállaló járulékos költségeiből. S mindez a család életében már olyan sokat jelent, hogy a hiteltörlesztőinek a felét ki tudja fizetni. További könnyebbséget jelent, hogy mindazon diplomások, akik nappali tagozaton aktív két félévet igazolnak, a hallgatói jogviszony megszüntetően követően saját háztartásában nevelt gyermek után – munkaviszony nélkül - gyesre vagy gyedre jogosult – sorolta a változásokat Szendreiné Dudás Ildikó.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)