Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bod Tamás szemüveget küldött dr. Kovács Józsefnek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. február 07. 14:49
Bod Tamás szemüveget küldött dr. Kovács Józsefnek
Az Összefogás közös országgyűlési képviselőjelöltje szerint az Orbán-kormány rossz kormányzása mélyítette el a devizaválságot
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Miért nem foglalkozik dr. Kovács József gyulai, fideszes országgyűlési képviselő a választókerületben élő emberek egyik legsúlyosabb problémájával, a devizahitelezéssel? – tette fel a kérdést Bod Tamás, az Összefogás, azaz a baloldali pártszövetség közös országgyűlési képviselőjelöltje Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján. A politikus ezúttal egy szemüveget küldött dr. Kovács Józsefnek, mondván: még mindig homályosan látja a valóságot.     

– Volt és van Magyarországon egy miniszterelnök, aki egyszer azt mondta, hogy ha 300 forint fölött lesz az euróárfolyam, akkor a kormányfőnek le kell mondania. Most az euró-forint árfolyam tartósan és huzamosan, bőven 300 forint fölött van, de nem mondott le a kormányfő – fejtette ki az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt közös országgyűlési képviselőjelöltje, majd hozzátette: a forint ma gyengébb, mint négy évvel ezelőtt volt.

– Amikor Bajnai Gordon átadta a miniszterelnökséget Orbán Viktornak, akkor a devizahitelesek szempontjából mérvadó svájcifrank-alapú hitel, vagyis a svájci frank-forint árfolyam 191 volt, azaz 1 svájci frankért 191 forintot kellett adnunk, ma viszont 252 forintot kell adnunk – ecsetelte Bod Tamás. Mint mondta, az Együtt 2014 szakértői kiszámolták, hogy a forint-euró és a forint-svájci frank árfolyamot érintő ingadozások 150 milliárd forinttal növelik a devizahitelesek adósságállományát. A politikus szerint mindez elfogadhatatlan és tűrhetetlen.

Bod Tamás úgy fogalmazott: az Orbán-kormány rossz kormányzása mélyítette el a devizaválságot. A politikus hozzátette: a Fidesz-kormány nem talált érdemi megoldást a problémára, a végtörlesztés lehetőségével olyan, jómódú embereknek segített, akiknek nem volt szükségük segítségre.

– Ma Magyarországon több százezer embert, rajtuk keresztül több százezer családot, így közel másfél millió embert érint a devizahitel problémája, és a kormánynak semmilyen megoldási javaslata nincs erre. Gyulán és környékén, a gyulai választókerületben a munkahelyek hiánya mellett az egyik legnagyobb probléma a devizahitelesek problémája – jelentette ki az Összefogás országgyűlési képviselőjelöltje. Bod Tamás azt rótta fel dr. Kovács József országgyűlési képviselőnek, hogy az elmúlt négy évben – parlamenti felszólalásaiban és indítványaiban – nem foglalkozott a devizahitelesek problémájával.

– Azt kérdezem Kovács Józseftől, hogy hová lett a szociális érzékenysége, hol maradt az emberek képviselete, és miért nem foglalkozott ezzel a problémával. Miért hagyta cserben azokat az embereket, akik megválasztották? – sorolta kérdéseit a politikus.

A sajtótájékoztatón Tóthné Horváth Ilona mesélte el személyes problémáját. A gyulai asszony elmondta: párjával nyolc évvel ezelőtt vettek fel svájcifrank-alapú hitelt lakásukra. Kezdetben 23 500 forint volt a havi törlesztőrészletük, később azonban az is előfordult, hogy 83 000 forintot kellett fizetniük. Az asszony időközben rokkanttá vált, havi jövedelme 29 090 forint. Párja külföldön vállalt munkát, hogy törleszteni tudják hitelüket.

Bod Tamás sajtótájékoztatója performansszal zárult. A politikus a tavaly postázott borotválkozótükör mellé egy szemüveget küldött dr. Kovács Józsefnek.

– Ha a tükör által eddig homályosan látott, akkor a homályt megpróbálom egy kicsit eloszlatni, és a magam eszközeivel a fideszes országgyűlési képviselő segítségére sietek – mondta.   

      

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)