Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A hétvégén jön a hó, a jövő héttől Gyula térségében is repkednek a mínuszok!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gyulai Hírlap • HÍREK • 2014. január 24. 14:00
A hétvégén jön a hó, a jövő héttől Gyula térségében is repkednek a mínuszok!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatója
Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján, a hétvégén országos szinten hidegebb, csapadékosabb időre számíthatunk. Többnyire erősen felhős lesz az ég, de vasárnap felszakadozik a felhőzet. A szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti szél, vasárnap mérsékelt marad a légmozgás. A csapadék a Dunántúlon hó lesz, másutt kezdetben eső, havas eső is előfordul, helyenként akár ónos-, illetve fagyott esőre is számíthatunk. Jelentős mennyiség elsősorban délnyugaton és nyugaton várható, térségünkben nem várható néhány centiméteresnél nagyobb hótakaró. Vasárnaptól már csökken a csapadékhajlam.

Hétfőn és kedden is folytatódik a hideg, téli idő, a hajnali órákban kemény fagyokra is fel kell készülnünk. Szeles időben a hőmérséklet szombattól folyamatosan 0°C alatt marad, akár -10°C alá is süllyedhet. A többször megnövekvő felhőzetből szórványosan alakulhat ki hószállingózás, kisebb havazás. A légmozgás többnyire mérsékelt marad.

 

A várható időjárás, valamint a hőmérséklet minimum és maximum értékei Gyulán:
 

 napok

 min (°C):

 max (°C):

 várható időjárás:

 január 24. péntek

 +2

 havas eső

 január 25. szombat

 -4

 - 3

 havazás

 január 26. vasárnap

 -10

 -5

 erősen felhős

 január 27. hétfő

 -11

 -4

 erősen felhős

 január 28. kedd

 -7

 -2

 hószállingózás

 január 29. szerda

 -6

 -1

 hószállingózás

 

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Hasznos téli közlekedési tanácsok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében hasznos téli közlekedési tanácsokkal látja el az autósokat. A kocsiban legyen vontatókötél, indítókábel, jégkaparó, jégoldó spray, jól jöhet egy hóeltakarításra alkalmas lapát vagy egy „hókotró” kefe is. Réteges, meleg öltözetben ajánlott útra kelni, és lehetőleg takarók is legyenek az autóban.

Egy hosszú út, esetleg elakadás során jól jöhet némi meleg tea vagy más innivaló, valamint némi harapnivaló is. Csak tele üzemanyagtartállyal induljanak útnak, sőt célszerű a csomagtartóban jól rögzítve elhelyezni egy plusz üzemanyaggal teli kannát is. Érdemes lehet hóláncot is beszerezni, különösen akkor, ha hosszabb kirándulásra vagy hegyi utakra indulnak. Síkosabb útszakaszon lassítva, a hirtelen kormánymozdulatokat, illetve fékezést kerülve vezessenek. Az útkarbantartó járműveket ne előzzék meg, és tartsák be a követési távolságot!

Az autópályán hagyják szabadon a leállósávot, a mentési útvonalat! Amennyiben a leállósávon ragadtak, azonnal értesítsék a hatóságokat. Ezen kívül ne felejtsék el feltölteni a mobiltelefonjaikat indulás előtt, és az utazás előtt minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)