Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fotókon elevenedik meg Halmos Béla pályája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2014. január 17. 23:40
Fotókon elevenedik meg Halmos Béla pályája
A gyulai Vigadóban kiállított képeken azok társaságában látható a népzenész, akik fontos szerepet töltöttek be életében
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Gyula város nemrég elhunyt díszpolgárának, Halmos Béla népzenésznek és népzenekutatónak állít emléket az a 19 fotóból álló tárlat, amely február 7-ig látható a felújított Vigadóban. A részben fotósok, részben pedig jó barátok által készített képeket korábban Budapesten, a Hagyományok Házában állították ki Halmos Béla virrasztóján.

A Halmos Béla Népzenei Fesztiválhoz kapcsolódó kiállítást Patyi Zoltánnal néztük végig. Noha az együttesvezető nem tartozott a Széchenyi-díjas népzenész szűk baráti társaságához, számos szép emléket őriz róla.  

– Húsz évvel volt idősebb nálam. Gyerekkoromban példakép volt, aztán gyűjtés kapcsán kerültünk össze, és voltunk kollégák is, dolgoztunk egy munkahelyen – mesélte Patyi Zoltán, akiben leginkább Halmos Béla humora él élénken. Az együttesvezető arra is kitért, hogy a népzenész nagyon szerette hangsúlyozni Békés megyei kapcsolatait.

A kétnapos rendezvénnyel kapcsolatban Patyi Zoltán elmondta: a fesztivált azért hívták életre, hogy a téli időszakban, amikor kevesebb kulturális rendezvényt szerveznek Gyulán, tartalmas programot kínálhassanak a népzenét és néptáncot szerető fiatalságnak.  

        

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)