Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Fidesz arcpirítónak tartja a szemkilövők és megveretők sajtótájékoztatóját egy Petőfi-szobor előtt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. január 17. 17:13
A gyulai Fidesz arcpirítónak tartja a szemkilövők és megveretők sajtótájékoztatóját egy Petőfi-szobor előtt
Dr. Görgényi Ernő: Gyula város érdeke az, hogy dr. Kovács József maradjon az országgyűlési képviselő
A képünk dr. Görgényi Ernő, dr. Kovács József és Gajda Róbert Petőfi téri sajtótájékoztatóján készült. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

A rezsicsökkentés harmadik fordulója előtt áll a Fidesz-kormány, melynek apropóján, a Petőfi téren közös sajtótájékoztatót tartott dr. Kovács József országgyűlési képviselő (Fidesz), Gajda Róbert országgyűlési képviselő (Fidesz) és dr. Görgényi Ernő polgármester (Fidesz). A politikusok egyben a helyi baloldali összefogásról is kifejtették véleményüket.

- Nyilvánvalóvá vált, hogy a volt baloldal bukott politikusai egyéb személyekkel kiegészülve egy csapatba tömörültek, megjelölték listájuk tagjait. A nem is annyira új szereplő, Gyurcsány Ferenc belépett a hármak birodalmába. A rezsicsökkentés harmadik fordulója előtt állunk, amelyet a január 24-i frakcióülésen előkészítünk, majd a Parlamentben megszavazzuk. Fel kell idézni néhány eseményt az elmúlt évekből, amikor is a tőkének, illetve a tőke hozadékának egy jelentős részét, 1048 milliárd forintot vitt ki a baloldal az országból. Az ország azóta utolérte magát, kikerültünk az adósságcsapdából, a gazdaság növekedő pályára állt, az infláció csökkent. A bűnök hosszú sorát lehet sorolni, amelyet az emberek és a családok ellen követtek el a baloldal képviselői. Nem szabad engedni az elért eredményekből, mert az emberek mindennapjaikban, a bőrükön, a pénztárcájukon, a fizetett számlákon konkrétan érzik a Fidesz-kormány intézkedéseink pozitív hatását – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő, a Fidesz 3. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.

Gajda Róbert meglátása szerint elég csak néhány olyan momentumra felhívni a figyelmet, amellyel a jelenlegi ellenzéki politikusok kormányzásuk idején tönkretették az országot: eladósították a magyar családokat, az önkormányzatokat és magát az államot.

- Tudjuk, hogy a devizahitelesek problémáját a jelenlegi kormány már részben meg tudta oldani, és természetesen a további lépéseket is meg fogja tenni. A Fidesz-kormány az önkormányzatok adósságállományának 100%-át átvállalta. A túlzott deficiteljárásból Magyarország mostanra kikerült, tehát minden jel arra mutat, hogy Magyarország jobban teljesít – hangsúlyozta a politikus, majd arra emlékeztetett, hogy a Fidesz rezsicsökkentés támogatásáról szól aláírásgyűjtésén hiába kérte az éppen Gyulára látogató Bajnai Gordont, nem állt ki a csökkentés mellett. Sőt, a közös baloldali jelölt, Bod Tamás sem támogatta aláírásával a kezdeményezést. Gajda Róbert meglátása szerint Bajnai Gordon egyik legjobb tanítványa Bod Tamás.

- Nem csak a rezsicsökkentés eredményeit fogják eltörölni, ha hatalomra jutnak, hanem egyértelművé tették, hogy a GYED extrát is eltörlik, és természetesen hangsúlyozzák, hogy a 16%-os személyi jövedelemadó kulcsot is megváltoztatják. Mindez sokszázezer magyar ember adóterheinek a növekedését eredményezné. Mindezek fényében mi is összefogunk. Sok ezer ember áll mögöttünk, ez a rezsicsökkentést támogató kérdőív aláírásánál egyértelművé vált. Arcpirítónak tarjuk, hogy Petőfi Sándor szobránál azok tartanak sajtótájékoztatót, akik - a szabadság nevében demonstráló - emberek szemét lövették ki és verették meg – elevenítette fel a 2006-os október 23-ai eseményeket Gajda Róbert.

Dr. Görgényi Ernő megítélése szerint az a célszerű, ha az ember a szemének hisz, nem pedig az ígéreteknek. Gyulán saját szemünkkel láthatjuk a fejlődést és azokat a beruházásokat, amelyek új munkahelyeket biztosítanak, vagy a meglévő munkahelyeket mentették meg, szépítik és élhetőbbé teszik városunkat. A polgármester beszédében utalt a gyulai húsipar megmentésére, a Lovász Forgácsoló Kft.-re, a Gyulai Fa-Fém bővítésére, a Food Analytikára, amely egy új élelmiszeripari laboratórium a városban, sőt láthatjuk azokat a szállodafejlesztéseket és bővítéseket, melyek szintén új munkahelyeket hoztak és hoznak létre.

- Én azt vallom, hogy a rendszerváltozás óta még nem volt olyan országgyűlési képviselője a városnak, aki olyan sokat tett volna értünk, mint dr. Kovács József. Nyilvánvaló, hogy az ő munkája nélkül mindezekről az eredményekről nem beszélhetnénk. A város vezetőjeként ki merem jelenteni, hogy Gyula város érdeke az, hogy dr. Kovács József maradjon az országgyűlési képviselő. Az ország érdeke pedig az, hogy három hónap múlva, amikor meglátjuk a választások eredményét, arról egy másik Petőfi-vers címe jusson eszünkbe az ellenzéki, kormányváltásra törekvő handabanda kapcsán: a Füstbe ment terv - utalt a Bod Tamás által szervezett délelőtti sajtótájékoztatóra és performanszra a polgármester, amikor is Petőfi Respublika című versét tartalmazó nyomtatványt a baloldali összefogás tagjai felakasztották a Petőfi-szoborra.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)