Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai zenészek részvételével tovább folytatódott a nemzetközi zenei workshopsorozat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2014. január 15. 09:00
Gyulai zenészek részvételével tovább folytatódott a nemzetközi zenei workshopsorozat
Az egyhetes ditzingeni találkozón a gyulaiakon kívül hangszert fogtak német, valamint lengyel és francia fiatalok is
Nemzetközi zenei workshop Ditzingenben. Fotó: Hőgyes Elek

Tovább folytatódott az a nemzetközi zenei workshopsorozat, amelyen többek között gyulai muzsikusok is részt vettek. A könnyűzenei találkozó első állomását 2012-ben a németországi Ditzingen testvérvárosában, a franciaországi Rillieux-la-Pape-ban rendezték meg, az egyhetes workshopon a gyulaiakon kívül hangszert fogtak ditzingeni, valamint lengyel és francia fiatalok is.

A zenei workshop a közelmúltban Ditzingenben folytatódott, amelyre szintén elvárták a gyulaiakat is. A testvérvárosba a MaradaVad zenekar tagjai – Kertész Réka, Fekete Cintia, Hőgyes Elek és Hajdu István Gergely –, a Zöldövezet formációból Bátai Gergely Körk', valamint Szabó Ármin utaztak. A projekt hivatalos filmjét a gyulai AstroNova Film forgatta, így Jobbágy Zoltán is a csapattal tartott. A ditzingeni eseményt a Gyulán már ismert Roger König szervezte, aki nyaranta a Játékváros megrendezésében is részt vesz.

 

 

A Gyulai Hírlapnak Bátai Gergely Körk' elmondta, a közelmúltban megrendezett találkozó fő témája a Föld volt.

- Három csapatot alkotva három dalt írtunk, a hó és gleccserek, a sivatag valamint a földrengés munkanévvel ellátva, a dalokat e témák köré csoportosítva alkottuk meg. A dalok célja, hogy felhívják a figyelmet a Földünket veszélyeztető emberi tevékenységekre, klímaváltozásra és környezeti katasztrófákra. A projekt végét most is koncerttel zártuk, a ditzingeni Jugendhaus-ban volt egy kisebb fellépésünk. A dalok a helyszínen születtek, egy dal van, ami online úton fog elkészülni, azaz minden ország ugyanarra a témára ír egy dalt otthon, és ezeket a világháló segítségével fogjuk egy dallá gyúrni. Eközben az AstroNova Film készít egy videoinstallációt az élő koncerthez, ami idén lesz Franciaországban. A koncert alatt ezt a filmet fogják levetíteni, plusz egy német tánciskola tanárnője betanít táncosainak egy koreográfiát, így a produkció élőzenéből, videóinstallációból és táncból fog állni – mondta el lapunknak Bátai Gergely Körk'.

A zenei workshopsorozat a tervek szerint idén ősszel folytatódik a franciaországi Rillieux-la-Pape-ban.

 
Jó a buli! Fotó: Hőgyes Elek
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)