Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gőzerővel készül Gyula az Entente Florale Europe nemzetközi virágosító és környezetszépítő versenyre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. január 15. 11:00
Gőzerővel készül Gyula az Entente Florale Europe nemzetközi virágosító és környezetszépítő versenyre
Egy öttagú grémium kéthetente ellenőrzi és koordinálja a munkálatokat, melyhez hamarosan országos szinten is csatlakoznak
A virágos Gyula. Fotó: Közüzemi Kft.

Megküldte a részvételi nyilatkozatát Gyula városa az Entente Florale Europe 2014 virágosító és környezetszépítő nemzetközi versenyre – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész.

A városszépítési munka már ősz óta gőzerővel zajlik, a munkálatokat kéthetente ellenőrzi a főkertész, Béres István főépítész, Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző, Bányai György, a Gyulai Közüzemi Kft. üzemvezető helyettese és Sinai-Hajnal Edit városmarketing referens.

Az elmúlt héten a grémium kitűzte az ellenőrzési útvonalat, megtekintették a zsűri és a vendégek fogadására alkalmas, potenciálisan szóba jöhető szállodákat. Hamarosan 20 oldalas, bemutatkozó portfóliót állítanak össze, majd a verseny tematikájának megfelelő oldalt nyitnak a város honlapján.

- Az előkészületeket a fák gallyazásával és a sebkezeléssel már ősszel elkezdtük. Télen a Gyulai Közüzemi Kft. a műhelyben elvégezhető munkálatokkal foglalkozik: lefestik a kukákat és a padokat is. Fakatasztert állítunk össze, meghatározzuk az útvonal végpontjait és az állomáshelyeket, össze kell állítanunk a kreatív anyagokat is. Az országos felkészítő bizottság február 5-én Gyulára látogat, ők koordinálják a felkészülésünket a nemzetközi versenyre. Tavasszal pedig felpörögnek majd az események, hiszen sok növényt kell kiültetnünk ahhoz, hogy teljes díszében pompázzon a város a július első két hetében Gyulán szemlélődő 12 tagú bizottság megelégedésére – nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Szászné dr. Várkonyi Adrienn.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)