Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Japánkert Barátok Köre Egyesület adventi óriáskoszorújának fő motívuma idén a mézeskalács

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. november 30. 13:00
A gyulai Japánkert Barátok Köre Egyesület adventi óriáskoszorújának fő motívuma idén a mézeskalács
A 11 méter átmérőjű fenyőkoszorú első gyertyáját a holnapi adventi ünnepségen gyújtják meg
A Japánkert Barátok Köre Egyesület "adventi brigádja". Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Gyula várost idén harmadik alkalommal ajándékozta meg óriási adventi koszorúval a Japánkert Barátok Köre Egyesület. A Kossuth téri körszökőkút kávájára épített, 11 méter átmérőjű alkotmány alapja fémvázra rögzített fenyőágakból áll, ezen foglalnak helyet a fények és a különböző díszítőelemek. A fenyőkoszorú első gyertyáját a holnapi adventi ünnepségen gyújtják meg.

A Gyulai Hírlap kérdésére dr. Bartóki László, a Japánkert Barátok Köre Egyesület elnöke elmondta, a hatalmas koszorú készítéséhez szükséges vasanyagot és más egyéb eszközöket az egyesület biztosította, a fenyőágak Varga Ferenc egyesületi tag kertjéből származnak.

- Az adventi koszorút minden évben új díszítőelemekkel látjuk el, az idein a mézeskalács-motívum lesz az újdonság, illetve a fényekben lesz némi változás – mondta dr. Bartóki László.

Az elnöktől megtudtuk, a Japánkert Barátok Köre Egyesület 2008-ban alakult Gyulán olyan emberekből, akik szeretik a szépet, a környezetet, szeretnek kertészkedni, ezen belül rokonszenveznek a keleti kertkultúrával. Ez, valamint az évek alatt kialakult barátság tartja össze az egyesületet, amely jelenleg harmincegy taggal működik, de bizonyos célok érdekében akár 60-80 embert is tud mozgósítani.

- A Japánkert Barátok Köre Egyesület jövő évi tervei között szerepel, hogy a virágvasárnapon megjelenjünk egy japán kertkultúrát népszerűsítő standdal, ahol többek között ikebana-, illetve bonsai-készítési tanácsokat is adnánk az érdeklődőknek. A 2014-es esztendőben szervezünk akciókat, amelybe a fiatalokat is bevonnánk, és közösen elmennénk a természetbe, erdőbe gyógynövényeket gyűjteni – tájékoztatta lapunkat az egyesület elnöke.

A kertbarát egyesületről többet megtudhatnak a www.japankertbaratokkore.hu honlapról, valamint a szervezet facebook-profiljáról tájékozódhatnak.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)