Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Óriási adventi koszorúvá változott a Kossuth téri körforgalom

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. december 02. 12:28
Óriási adventi koszorúvá változott a Kossuth téri körforgalom
A Japánkert Barátok Köre Egyesület tagjai idén lilába és fehérbe öltöztették a hatalmas ünnepi díszt

Idén is hatalmas adventi koszorúvá változott a Kossuth téri körforgalom, amit december 2-án délelőtt díszítettek fel a Japánkert Barátok Köre Egyesület tagjai. A lelkes csapat már 6 éve dekorálja fenyőágakkal, díszekkel és óriási gyertyákkal a fürdővárosi csomópontot, ami esténként karácsonyi fényekben világít.

Idén is sokan vettek részt a koszorú megépítésében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Bartóki László, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy a 2008 óta létező közösség egyik tagjának jutott eszébe néhány évvel ezelőtt, hogy adjanak téli ruhát annak a körforgalomnak, amit a Gyulára érkezők elsőként láthatnak meg a városban.

– A szökőkút télen kihasználatlan, így adja magát, hogy feldíszítsük az ünnepekre. Megcsináltuk a vasszerkezetet hozzá, amit minden évben felhasználunk. Az egyik tagunknak, Varga Ferencnek van egy fenyőerdője, ahonnan minden évben gyönyörű ágakat tudunk hozni – emelte ki.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Bartóki László hozzátette, hogy minden évben igyekeznek változtatni a díszítésen. Idén lila-fehérbe öltöztetik az adventi koszorút, amihez hófehér díszeket használnak fel a tavalyi színes ajándékdobozok után.

Azt is megtudtuk, hogy a harmincfős közösség ilyenkor mindegy hatvan segítőt tud mozgósítani az óriás ünnepi dísz felépítésére. A látványos adventi koszorú egészen január elejéig díszíti majd a gyulai körforgalmat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)