Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetség Párt a Fidesszel készül a választásokra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. november 20. 11:00
Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetség Párt a Fidesszel készül a választásokra
Békés megyében tartotta meg országos gyűlését a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetség Párt
A kisgazdák országos gyűlésén. Fotó: Gyulai Hírlap

A Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetség Párt országos gyűlést tartott Békéscsabán. A kongresszus meghívott vendége volt Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere. Az eseményen megjelent dr. Kovács József és dr. Varga István, a Fidesz országgyűlési képviselői, valamint több mint 300 kisgazda képviselő. Gyuláról mintegy 15-en vettek részt a gyűlésen.

Az országos gyűlés több fontos határozatot hozott. A párt a magyar vidék és a mezőgazdaságból élőknek kíván kiszámítható, biztonságos jövőt adni. Az országos gyűlés egyhangú határozattal mondta ki, hogy a Fidesszel 2003 évben létrejött szövetségi megállapodást folytatják. Megerősítették azt a korábbi határozatot is, amelyben teljes jogkörrel hatalmazták fel dr. Turi-Kovács Béla országos elnököt, hogy megállapodást kössön a Fidesszel a 2014. évi országgyűlési választásokra.

Az országos gyűlés felkérte elnökét, hogy kezdeményezze a kormánynál az állami földek hasznosítása esetében az eddigi feltételrendszer kiegészítését. Az eddig tapasztalatok alapján szükséges lenne a vidékfejlesztési miniszter felhatalmazása azért, hogy a pályázatok során felmerülő panaszok miatt felülvizsgálati jogkört gyakorolhasson. A kisgazdák egy olyan program kidolgozását szorgalmazzák, amely lehetővé tenné, hogy az emberek, de különösen a fiatalok meg tudjanak maradni, legyen megélhetésük a falvakban. El kell érni, hogy az elvándorlás a vidéki kistelepülésekről megforduljon – hangzott el a pártgyűlésen.

Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke beszédében többek között megerősítette, hogy a KPE-KPSZ Párttal kötött szövetség meghozta a várt eredményeket. A választmányi elnök leszögezte, hogy az elkövetkező, 2014. évi országgyűlési képviselőválasztáson a szövetség töretlen egysége az, ami a siker reményével biztat.

Balogh Lajos, a Gyulai KPE elnöke az M44-es autópályáról kérdezte a kongresszus vendégeit. A gyulai képviselő kérdésében felhívta a figyelmet arra is, hogy a sok éve várt sztráda mennyire hiányzik a Békés megyei embereknek, akiknek az autópálya nélkül, például egy fővárosi utazás plusz egy órába és több ezer forintjukba kerül. A gyulai politikus hangsúlyozta, az M44-es úttal a megközelíthetőségen kívül a munkahelyteremtés is javulna Békés megyében. Felszólalására Vantara Gyula reagált. Válaszában kifejtette, a tervek szerint 2014-ben elkezdődik a térségben a Tiszaug és Kondoros közötti gyorsforgalmi út építése, ám a közút minősítése még nem tisztázott.

 

Fotó: Gyulai Hírlap
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)