Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Balogh Lajos, Illyés Gábor és segítőik 1500 adag ételt osztottak ki a rászorulóknak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. április 19. 17:34
Balogh Lajos, Illyés Gábor és segítőik 1500 adag ételt osztottak ki a rászorulóknak Gyulán
Tíz üstben főtt a négyféle étel a Kisgazda Székház udvarán
1500 adag ételt osztottak ki Gyulán, a Kisgazda Székház udvarán. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Ezerötszáz adag melegételt, ruhaneműt és édességet osztott szét a rászorulók között Balogh Lajos önkormányzati képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület gyulai elnöke Gyulán, a Kisgazda Székház udvarán.  

Kereken tíz üstben főtt a négy menü: a tojásleves, a halászlé, a paprikás krumpli és a székelykáposzta.

- Ahhoz, hogy ezt az ételosztást ilyen nagy méretekben meg tudjuk valósítani, számos mecénás összefogására volt szükség. Köszönöm a támogatását Illyés Gábornak és csapatának, akik Orosházáról jöttek segíteni. Az ételek felét ők finanszírozták. Köszönöm a többi támogatónak, Mikus Évának, aki ruhákat, Gerhard Stengelnek, aki édességet adományozott a rászorulóknak. Barta Sándor tojással, Ébellai Géza, Alberti István és felesége káposztával támogatta az ételosztást. Köszönöm még Géczi Attilának, illetve az Attila ABC-nek, akik az ételek összetevőit hozták. A menü elkészítésében segítettek: Bojczán Endre, Dombiratos polgármestere, a gyulai Kisgazda Polgári Egyesület, Füredi Gábor és a Történelmi Vitézi Rend, akik a halászlé alapanyagával támogatták a rendezvényt – mondta el a Gyulai Hírlapnak Balogh Lajos.

A megvendégelés előtt a másik főszervező, Illyés Gábor köszöntötte a várakozókat. Beszédében elmondta, az orosházi segítő egyesületük számos helyen osztott már ételt, Orosházán kívül Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen, Mindszenten, most pedig harmadik alkalommal Gyulán.

- Nagyon sajnálom, hogy ilyen sokan élnek ilyen életkörülmények között. Arra kérem önöket, bízzanak abban, hogy előbb-utóbb jobb lesz, és higgyék el, a nehéz időkben a legfontosabb, hogy figyeljünk egymásra. Jó étvágyat kívánunk! – mondta a helyszínen Illyés Gábor.

 

Balogh Lajos. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)