Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kormányzati segítség érkezik az önkormányzatokhoz a nyári gyermekétkeztetéshez

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2013. július 12. 13:14
Kormányzati segítség érkezik az önkormányzatokhoz a nyári gyermekétkeztetéshez
Dr. Kovács József: A támogatásban részesülő családok gyermekei negyvennégy napon keresztül juthatnak egyszeri meleg ételhez
Dr. Kovács József (Fidesz) országgyűlési képviselő. Fotó: www.fidesz.hu

Békés megye 3. választókerületében 20 településből 17 település kapott kormányzati támogatást a nyári gyermekétkeztetéshez. Az 55 millió 674 ezer forintból 2476 gyermek étkeztetését tudják megoldani az érintett önkormányzatok – olvasható dr. Kovács József (Fidesz) országgyűlési képviselő és választókerületi elnök közleményében.

A Gyulai Hírlap kérdésére a választókerületi elnök elmondta: a kormányzati támogatás a szociálisan legrászorultabb, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekeknek és szüleiknek jelent nagy segítséget. A támogatásban részesülő családok gyermekei negyvennégy napon keresztül juthatnak egyszeri meleg ételhez.

Az önkormányzatok igyekeznek az ételeket egészséges, és helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból előállítani. Az országban mintegy 1200 település kapott támogatást, melyből összesen 112 ezer gyermek nyári étkeztetését segíti a Fidesz-kormány. A pénz garantáltan a legrászorultabb településekre és gyermekekhez érkezik – olvasható dr. Kovács József közleményében.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)