Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Visszatarthatatlan bólogatásra késztető, feszes funky a gyulai Rondellában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2013. július 12. 13:11
Visszatarthatatlan bólogatásra késztető, feszes funky a gyulai Rondellában
A gyulai vár mellett található szórakozóhely vendége a Spontán Quintet volt
A Spontán Quintet a gyulai Rondellában. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Az időjárás éppen megfelelőnek mutatkozott, így a gyulai vár mellett található, szabadtéri Rondella teraszon kellemesen, alkalmasint egy pohár sör mellett múlathatta az időt a vendég, míg rákezdett a szórakozóhely aznap esti vendége, a Spontán Quintet. A zenekar ezúttal a körbástya bal oldalán helyezkedett el, úgyhogy a történelmi falak helyett most a várkert flórája szolgáltatta a hátteret a muzsikához.

Míg az ember nem hallott egy csapatot zenélni, nyilvánvalóan először a formáció nevével szembesül, amelyhez akarva-akaratlan társít gondolatokat. A Spontán Quintet azonban biztosan csak annyit árult el, hogy öten lépnek a színre. Egészen az első hangokig és ütemekig csak találgathatott a közönség, mitől spontán a kvintett.

Azonnal kiderült, hogy a zenekar nem egy hirtelen ötlettől vezérelve kezdett el együtt muzsikálni. A tapasztalt zenészekből álló ötös klasszikus funkytémával indította koncertjét, amely visszatarthatatlan bólogatásra késztette a hallgatót. A domináns kemény, feszes funky-alapokat produkáló dob-basszus-gitár alapokhoz kétszólamú fúvósszólam – trombita és harsona – dukált. Később elhangzottak még számok a funky-n kívül a swing, a fusion, a blues, a ragtime stílusjegyében is.

A békési és békéscsabai tagokból – Csongrádi Endre (dob), Illyés Miklós (trombita), Zsilák Tibor (pozán), Szász Gábor (gitár) és Szász Péter (basszusgitár) – álló Spontán Quintet bebizonyította, nevük a mesterkéletlen, ösztönös, érzésből jövő örömzenére utal.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)