Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ülést tart március 28-án

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. március 27. 19:00
Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ülést tart március 28-án
A 16 napirendi pont között az önkormányzati kft.-k gazdálkodását is górcső alá veszik a városatyák
A városháza Gyulán. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ülést tart március 28-án 9 órától a városháza dísztermében. Az interpellációk, a kérdések és a tájékoztatók után tizenhat napirendi pontról döntetnek a városvezetők.

A Gyulakonyha Nonprofit Kft., a Gyulasport Nonprofit Kft., a Gyulai Hírlap Nonprofit Kft. és a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. gazdálkodása is terítékre kerül az ülésen, illetve megállapodás születik Gyula Város Önkormányzata és a Gyulai Közüzemi Kft. között a víziközmű vagyon átadásáról.

A képviselők döntenek a Gyulai Polgármesteri Hivatal engedélyezet álláshelyei számának módosításáról, megvitatják a Gyulai Várfürdő Kft. munkaügyi perét és a civil szervezetek elhelyezéséről szóló előterjesztést.     

Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gyulai Polgármesteri Hivatal alkalmazásában álló, az alap és vállalt feladatokat ellátó oktatási intézményekben dolgozó technikaiak álláshelyeinek számát 2013. április 1. napjával 3 fővel megemeli.

A képviselő-testület a három új státusz munkabérének és járulékainak fedezetül szolgáló 3 millió 909 ezer forintot a 2013. évi költségvetés „Alap és vállalt feladatokat ellátó intézmények dologi kiadások” sorából átcsoportosítja a Működési kiadások „Személyi juttatások” és „Munkaadókat terhelő járulék” soraira.

2013. február 22-én megalakult a Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesület. Az egyesület fő célja a városban működő társasházak törvényes működésének elősegítése, a társasházak közös képviselőinek szakmai képzése, támogatása a törvényes működés érdekében.

Az egyesület működéséhez az önkormányzat tulajdonában lévő Gyula, Hétvezér u. 1. szám alatti (volt SZDSZ iroda) helyiséget szeretné térítésmentesen bérbe venni, áfa fizetési kötelezettség mellett. A társasház bejegyző határozata 2013. március 20-án válik jogerőssé. Amennyiben a többség elfogadja, Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az ingatlanból egy 82 m²-es helyiséget a Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesület részére 292.248.-Ft/év fizetési kötelezettség mellett 1 évre bérbeadja. A képviselő-testület a Gyula, Kossuth utca 13. szám alatti ingatlanból egy 72 m²-es helyiséget a Gyulai Gazda és Polgári Egyesület részére 256.608.-Ft/év fizetési kötelezettség mellett 15 évre adja bérbe.

Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a városi belvíz- és csapadékvíz elvezető rendszer és a szökőkutak 2013. évi üzemeltetésére, karbantartására jóváhagyott 17 millió 160 ezer forint keretösszeg felhasználását – a karbantartási, üzemeltetési feladatok és kisebb beruházások elvégzéséhez – a határozat mellékletében foglaltak szerint várhatóan jóváhagyja.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)