Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Március 25-ig pályázhatnak a civilek a Nemzeti Együttműködési Alaphoz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. március 07. 17:20
Március 25-ig pályázhatnak a civilek a Nemzeti Együttműködési Alaphoz
Megtartották évi első találkozójukat a gyulai Civil Kerekasztal tagjai
Képünk a gyulai Civil Kerekasztal találkozóján készült. Fotó: Gyulai Hírlap - H. É.

Megtartották évi első találkozójukat a gyulai Civil Kerekasztal tagjai. Sós Imre civil referensnek az elmúlt évet értékelő beszámolójából kiderült, a gyulai civilek nem tétlenkedtek: nagyrendezvények, táborok, családi napok, táncházak, külföldi fellépések, szereplések, sportprogramok, egészségügyi napok, szűrések, ünnepnapokhoz tartozó rendezvények szervezésében vállaltak feladatot.

A civilek létrehozták szolgáltató központjukat a Béke sugárút 67. szám alatt, felújították a homlokzatot, majd egy 850 ezer forintos pályázatnak köszönhetően a hátsó homlokzatot is. Az épületet adományokból bútorokkal és műszaki cikkekkel látták le.

A Civil Szolgáltató Központban farsang, családi napok, fiatalok klubja, edzések, táncházak, óvodai műsorok, kiállítások, taggyűlések, adományosztások voltak. Ebből is látszik, hogy a korábban szinte kihasználatlan épület az új funkciójával igen széles skálában vehető igénybe.

– A munkám során fontos szempont, hogy nem csak a szervezetekkel, önkormányzattal, hanem vállalkozásokkal, valamint magánszemélyekkel alakítsak ki jó kapcsolatot, valamint térségi szinten erősítsem szervezetek kapcsolattartását. Az összefogás egyik nagyszerű példája, hogy az új civil rendszer, a Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedék Jövőjéért kollégiumába bejutott városunkból Herczegné Szabó Mariann. Az áldásos munkája abban is megjelenik, hogy városunk civil szervezetei működési pályázatból több mint 22 millió forintot kaptak – mondta Sós Imre.

A beszámolóból kiderült, a civil referensi munka a 351 bejegyzett szervezet felkutatásával kezdődött. Hamar kiderült, hogy ennyi szervezet nem végez aktív tevékenységet. A működő szervezetek adatbázisba kerültek és rendszeresen értesítést kapnak a pályázati lehetőségekről, programokról.

A civil referens az I. Civil Hetet, az I. Weisz-villa Napokat és az óvodai papír- és petpalack-gyűjtést emelte ki a 2012-es események közül.

Jelentős rendezvény volt továbbá a Nagycsaládosok Országos Találkozója, a Független Egyesület Pályázat összefogással „Családban az erő” című programja, Gyulai Kolbász és Sódarmustra, a Méz és Mézeskalács Fesztivál, az Adventicum és a Kárpát medencei Civil vendégség Gyulán rendezvény, valamint a Kerecsényi László Íjász Egyesület többnapos rendezvénye.

Herczegné Szabó Mariann a Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működési célú támogatása 2013” című pályázati kiírását ismertette.

A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. Célja a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás. Támogathatók a projekteket- és szervezeteket megalapozó, kiszolgáló, fejlesztő és adminisztráló, a törvényeknek való megfelelést segítő tevékenységek. A Kollégiumok az arra érdemes pályázatok között összesen a 2013. évi támogatási forrás 60%-át oszthatják szét.

 A Civil Kerekasztal találkozóján tagfelvétel is a napirendi pontok között szerepelt, a Kerecsényi László Íjászegyesület és a Körös- Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítványt jelentkezését fogadták el az egyesület tagjai.

Herczegné Szabó Mariann és Sós Imre. Fotó: Gyulai Hírlap - H. É.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)