Gyulai batyuk salátával
Fotó: gyulahus.hu
A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.
Hozzávalók
4 személyre:
8 szelet kicsontozott sertéskaraj
fél pár Gyulai kolbász
2 db keményre főtt tojás
2 db közepes nagyságú savanyú uborka
3 dl olaj a sütéshez
1 csomag rukkola saláta
1 db citrom
só, frissen őrölt bors
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, közepükbe helyezzük a karikára vágott uborkát, a felkarikázott Gyulai kolbászt és a negyedbe vágott főtt tojást. Batyu alakúra formázzuk, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. Forró olajban hirtelen megsütjük, lecsepegtetjük, papírszalvétával bélelt tányérra tesszük. Tálaláskor a rukkolát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a friss citrom levével és melléfektetjük a kolbászos batyukat.
Jó tanács! A salátát ízlés szerint, meglocsolhatjuk még zöldfűszeres-joghurt vagy vinaigrette öntettel is. A Gyulai batyut 5-6 percig süssük, hogy a karaj ne száradjon ki. Bármilyen friss salátaágyra – fejes saláta, madárbegy, jégsaláta – tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!