Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai batyuk salátával

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. augusztus 06. 12:00
Gyulai batyuk salátával
Gasztrokalandozások
____Eredeti-gyulai_batyu2.jpg

Gyulai batyuk salátával

Fotó: gyulahus.hu

A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.

Hozzávalók

4 személyre:

8 szelet kicsontozott sertéskaraj
fél pár Gyulai kolbász
2 db keményre főtt tojás
2 db közepes nagyságú savanyú uborka
3 dl olaj a sütéshez
1 csomag rukkola saláta
1 db citrom
só, frissen őrölt bors
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: egyszerű

Elkészítés:

A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, közepükbe helyezzük a karikára vágott uborkát, a felkarikázott Gyulai kolbászt és a negyedbe vágott főtt tojást. Batyu alakúra formázzuk, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. Forró olajban hirtelen megsütjük, lecsepegtetjük, papírszalvétával bélelt tányérra tesszük. Tálaláskor a rukkolát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a friss citrom levével és melléfektetjük a kolbászos batyukat.

Jó tanács! A salátát ízlés szerint, meglocsolhatjuk még zöldfűszeres-joghurt vagy vinaigrette öntettel is. A Gyulai batyut 5-6 percig süssük, hogy a karaj ne száradjon ki. Bármilyen friss salátaágyra – fejes saláta, madárbegy, jégsaláta – tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)