Gyulavári káposzta
Forrás: gyulahus.hu
A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.
Hozzávalók
4 személyre:
15 dkg füstölt hús
(tarja, karaj)
1 pár Gyulai kolbász
1 közepes fej
makói vöröshagyma
30 dkg savanyú káposzta
só, köménymag
2 kiskanál kalocsai fűszerpaprika
1 evőkanál olaj,
1 kispohár tejföl
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés forró olajon megfonnyasztjuk, és a tűzről lehúzva, megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a kicsi kockára vágott füstölt húst, és félig öntve vízzel, lassan háromnegyed puhára pároljuk. Közben kevés olajon pár szem köménymagot megpirítunk, rászórjuk a savanyú káposztát, és kb. 2 dl vízzel felöntve puhára pároljuk. A megpuhult káposztát és a füstölt húsból készült pörköltet összekeverjük, és hozzáadjuk a vékony karikára vágott füstölt gyulai kolbászt. Az egészet még egyszer felforraljuk, tálaláskor simára kevert tejföllel meglocsoljuk.
Jó tanács! Ha nagyon savanyú a káposzta, felhasználás előtt bő hideg vízben mossuk át, majd kézzel jól nyomjuk ki a levét. Ízesíthetjük kapros tejföllel. Az igazi kulináris élvezet elérését fröccs fogyasztásával fokozhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!