Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődött a III. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa érzékszervi zsűrizése Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2014. március 26. 14:20
Megkezdődött a III. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa érzékszervi zsűrizése Gyulán
Két nap alatt 631 mintát bírál el a 24 tagú zsűri a gyulai D-Hotelben
24 tagú zsűri bírálja a pálinkákat. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Megkezdődött a III. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa érzékszervi zsűrizése a pálinka fővárosában, Gyulán a D-Hotelben. Két napig folyik a nemzetközi verseny, amelynek keretében Lovassy György versenyigazgató irányításával 24 tagú zsűri bírálja el a beérkezett 631 mintát.

A Gyulai Hírlapnak Lovassy György elmondta, a versenyigazgató munkája, hogy a versenyen minden rendben menjen, a minták megfelelő elnevezéssel kerüljenek a bírák elé, úgy, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy milyen gyümölcsből készült párlatot és milyen kategóriát kóstol. A zsűrizés idén is szoftveresen, laptopok segítségével zajlik. A versenyigazgató szerint ma a minták körülbelül 80%-át elbírálják, és holnap nagyjából délre kiválasztják a kategóriagyőzteseket is.

Lovász Sándor főszervezőtől megtudtuk: az eredményeket a pálinkafesztiválon, április 19-én, szombaton hirdetik ki.

- Azon a hétvégén, az ország legrégebbi és legjelentősebb pálinkás eseményén Gyula megkapja a főváros kulcsát, így április 18-21 között joggal viselheti a Pálinka Fővárosa címet. Az ideiglenes városnévtáblákkal a Békéscsaba, illetve Románia felől érkezők már találkozhattak – mondta Lovász Sándor.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)