Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lezárult a "Gyula mindig szórakoztat" rendezvénysorozat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2012. október 26. 16:00
Lezárult a "Gyula mindig szórakoztat" rendezvénysorozat
A szezonon kívüli programsorozat 2013 tavaszán folytatódik
Képünk a gyulai rendezvénysátorban készült. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs

Október 23-án lezárult a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. által szervezett, Gyula mindig szórakoztat elnevezésű rendezvénysorozat. A Gyógyhelyi TDM Szervezet Fejlesztése Gyulán című pályázat keretében megvalósuló őszi programsorozattal a társaság olyan szórakozási lehetőséget szeretett volna nyújtani a vendégek számára, amely kiegészíti a gyulai programkínálatot.

Komoróczki Aliz, a cég ügyvezetője elmondta, a rendezvénnyel az volt a céljuk, hogy a turisták minél több időt  töltsenek el a városban, valamint hogy lehetőséget biztosítsanak a helyi termékek bemutatására, kóstolására és vásárlására. A szórakoztató programokat – a társaság megbízásából – a Rondella teraszon rendezték meg szombat délutánonként és esténként a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezésében szeptember közepétől október végéig. A gyermekeket Lurkósarok és gyermekműsorok, a felnőtteket élő koncertek, valamint a késő esti órákban diszkó várta.

A projekthez kapcsolódóan a várkertben felállított rendezvénysátorban gasztronómiai bemutatókat tartottak, ezeket a kft. megbízásából Dinya Imre rendezvényszervező bonyolította le. A turisták a programnak köszönhetően nemcsak megismerhették a gyulai termékeket, de vásárolhattak is belőlük. Kolbászt, pálinkát, mézet, dzsemet, sajtot és gyümölcslevet kínáltak a betérőknek, valamint a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete kolbászgyúrással is népszerűsítette a helyi kolbászt. 

Az ügyvezetőtől megtudtuk, a rendezvénysorozat lebonyolításához szükséges eszközök beszerzésén felül a programokra és a járulékos költségekre nettó 2,2 millió forintot áldozott a Gyulai TDM szervezet, melynek 85%-a volt pályázati támogatás.

A szezonon kívüli rendezvénysorozat 2013 tavaszán folytatódik. A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. az idei – első alkalommal megtartott – rendezvényeken szerzett tapasztalatokat kiértékelve kezdi meg a jövő évi programok szervezését.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)