Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az anyákat köszöntötték ma délután a művelődési ház Kultúra Kávéházában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2012. május 04. 18:20
Az anyákat köszöntötték ma délután a művelődési ház Kultúra Kávéházában
A rendezvényt a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. valamint a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete szervezte
Anyák napi műsor a Kultúra Kávéházban. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő

Az édesanyákat ünnepelték a művelődési ház Kultúra Kávéházában ma délután. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft., valamint a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete által szervezett rendezvényen az egyesület nevében Szabóné Mede Ágota verssel köszöntötte a jelenlévőket, majd az 5. Sz. Általános Iskola tanulói adták elő anyák napi műsorukat.  

Az ünnepségen köszöntőt mondott Kovács Ernő, a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, aki beszédében hangsúlyozta, az emberiség az anyáknak tartozik a legnagyobb hálával. Ahogy az ember öntudatára ébredt, egyre inkább felismerte az anyák szerepét, és ünnepei között egyre fontosabb szerepet töltött be az anyák napi megemlékezés – mondta az elnök.

Az édesanyák köszöntése az ókori Görögországból ered, ahol Rheának, az istenek anyjának az ünnepét valamennyi édesanya ünnepévé tették. A különböző kultúrákban az anyák napját más-más napokon ünneplik, de majdnem mindenhol májusban tartják. Ezeken a napokon a gyerekek és a felnőttek virággal sietnek haza, hogy megköszönjék azt a tengernyi jóságot, szeretetet és azt a féltő gondoskodást, amit csak egy anya adhat – idézte fel az ünnep hagyományát Kovács Ernő.

A köszöntő után az anyák napi műsorban részt vevő gyerekek virággal, valamint a Gerhard Stengel, városunk díszpolgára által felajánlott édességgel köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat és dédnagymamákat. A rendezvény zárásaként Farkas Major Annamária énekesnő szórakoztatta régi operettslágerekkel a közönséget.

 

Az eseményről bővebben a Gyulai Hírlapban olvashatnak.

Az édesanyákat köszöntötték a művelődési házban. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)