Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megtartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a Magvető Általános Iskola

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2011. december 16. 19:00
Megtartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a Magvető Általános Iskola
A református templomban Baráth János lelkész tartott ünnepi istentiszteletet
Betlehemes játék a református templomban. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Rusznyák Csaba

Karácsonyi ünnepséget tartott a Magvető Általános Iskola ma délután a református templomban. A hagyományos karácsonyi rendezvény különlegességét az adja, hogy az egyszerűséget tükrözi, tisztán szól benne az az ige, amely Jézus Krisztus születését mutatja és mondja el a Bibliában, tudta meg a Gyulai Hírlap Online Virághné Nagy Boglárka tanítónőtől, a karácsonyi műsor egyik szervezőjétől.

A rendezvény ünnepi istentisztelettel kezdődött, melyet Baráth János lelkipásztor vezetett le. A közös éneklés és ima után a lelkész arra emlékeztette a gyülekezetet, az ünnepi készülődés során nem szabad megfeledkezni arról, hogy a karácsony Jézus Krisztus születésnapja. A szeretet ünnepe Isten ajándékozásának az ünnepe, hiszen Isten egyszülött fiát adta mindannyiunkért, s nem kér mást ajándékba, mint az életünket - emelte ki beszédében a református lelkész.

Baráth János ünnepi szavai után Cs. Kiss Andor nyugalmazott lelkipásztor Pál apostol szavaival köszöntötte a hallgatóságot, majd dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere mondta el ünnepi gondolatait.

Az ünnepi beszéd után az általános iskola 3. osztályos tanulói adták elő betlehemes játékukat. A karácsonyi műsorban az iskolai énekkar mellett egy tanárokból álló kórus is szerepelt, amely gyertyafény mellett énekelt ünnepi dallamokat a karzatról. A református templomban megtartott karácsonyi rendezvény áldással ért véget.

 

Az eseményről bővebben a Gyulai Hírlapban olvashatnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)