Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megvilágosodás Napja elnevezéssel tartottak kerékpáros akciót Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2011. október 07. 21:41
Megvilágosodás Napja elnevezéssel tartottak kerékpáros akciót Gyulán
A rendezvénnyel a világítás használatának fontosságára hívták fel a figyelmet
Gyulai kerékpárosok a Megvilágosodás Napján a Harruckern téren. Fotó: Gyulai Hírlap Online – Súr Enikő

Megvilágosodás Napja elnevezéssel, a láthatóság jegyében tartottak kerékpáros akciót Békés megyében. A rendezvényt a Gyulai Rendőrkapitányság és a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület szervezte.

A kezdeményezéshez csatlakozó üzletekben és szervizekben reggel 9 órától este 7 óráig kedvezményes áron lehetett megvásárolni a kerékpár világító berendezéseit, amelyeket a helyszínen lévő szerelők díjmentesen szereltek fel a kétkerekűekre. Azok, akik az akció ideje alatt kerékpárjukhoz első világítást vásároltak, ajándékba kapták a hátsó villogó lámpát.

Gyulán négy kerékpárszaküzletben, a Honvéd lakótelepen, a Kossuth téren, a Temesvári utcán, valamint az Árpád utcán lehetett kedvezményesen megvásárolni a kerékpár tartozékait. Az akció célja az volt, hogy éjszaka, korlátozott látási viszonyok között hívják fel a figyelmet a világítás használatának fontosságára – tájékozatta a Gyulai Hírlap Online-t Kruzsicz Róbertné rendőr főtörzsőrmester, a Gyulai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

Pintér Sándornétól, a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület munkatársától megtudtuk, a programon mintegy kétszázan vettek részt. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nagy szükség van az ilyen akciókra, hiszen sok fiatalnak hiányosan volt felszerelve a kerékpárja.

A programot 19.30-tól ajándéksorsolás zárta, melyen a láthatósághoz kapcsolódó ajándéktárgyakat nyerhettek mindazok, akik részt vettek az az Árpád utcától a Harruckern térig tartó esti, figyelemfelhívó biciklis felvonuláson, vagy világító berendezést vásároltak kerékpárjukhoz.  

    

 

Egy rendőrmotor mindig népszerű. Fotó: Gyulai Hírlap Online – Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)