Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai majális

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2011. április 30. 07:00
Gyulai majális
Az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar ébreszti a várost
Képünk a tavalyi majálison készült. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Május elsején reggel fél nyolckor ébreszti városunk apraját és nagyját az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar. A zenekar tagjai vasárnap reggel másfél órás zenés körjáratra indulnak Gyulán. A városi majálist idén is a Göndöcs-kertben rendezi meg a Julianus Bt., kellemes kikapcsolódást kínálva minden látogatónak. A buli már szombaton, azaz május 30-án megkezdődik, hiszen a gyulai majális ezúttal is csatlakozik a méhek napjához. Szombaton 15 órától nyit az élmény-vurstli népkerti vásár és a sörkert.

Mediterrán zenekar Jobb mint egy lakodalom című estje 18 órától szól a kertben. Vasárnap 9 órkor nyit a Göndöcs-kerti vásár, ekkor játékokkal és vitézi próbákkal mutatkoznak be a gyulai történelmi hagyományőrző egyesületek. A Pitypang bábszínház A válogatós királylány című bábjátékát 11 órakor adja elő, majd a GYAKI Művészeti Iskola Néptánc Tanszakának növendékei játékos táncokat mutatnak be. Fél egykor kvízjáték kezdődik. Mivel idén anyák napja május 1-jére esik, az édesanyákról sem feledkeznek meg a szervezők, az Energy Dance Cool hip-hop táncszínház 13.30 órakor lép színpadra, előadásuk címe: Ma érted táncolok. 4 órakor újra kvízjátékon vehetnek részt a játékos kedvűek. A Palmetta zenekar előadása 15 órakor kezdődik, őket 17 órakor az Alibi együttes váltja, akikkel a táncos-mulatós majális az est beálltáig tart majd. A Gyulakonyha mindennap ízletes gyulai sült kolbásszal és más finomságokkal várja vendégeit a sörkertben. A belépés díjtalan.

A Tanyamúzeumnál majálissal egybekötött lovasversenyt rendez május 1-jén a Galopp Kft. A hagyományos – 9.30 órakor kezdődő – díjugratás mellett 15 órakor indul el a „Gyulai vándordíj” pontszámgyűjtő verseny. A félvér lovak síkversenyét 15 órakor kezdik el, 17 órakor tombolán nyerhetnek a szerencsések. Az érdeklődők megtekinthetik a tanyamúzeumot, malacfogó és sörlopó verseny részesei lehetnek, kocsikázhatnak a pusztában. A felnőtteket Nem adom kölcsön a szívem című, 15 éves jubileumi műsorával Balázs Pali szórakoztatja. A gyerekek futószáron lovagolhatnak, valamint 5–12 év közötti gyerekeknek quadozási lehetőségük is lesz. A nap folyamán jó ebédhez szól a nóta! Bográcsban marha- és birkapörkölt fő, de lacikonyha kínálatából is válogathat az éhes ünneplő.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)