Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pályázatok és lehetőségek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2011. április 01. 15:00
Pályázatok és lehetőségek
A Széchenyi-tervből minél több fejlesztési forrás érkezzen Gyulára
Fotó: Gyulai Hírlap Online

A nagy érdeklődés ellenére civil kérdések és vélemények megfogalmazása nélkül zajlott le a vállalkozói fórum Gyulán, amit a városháza dísztermében rendezett meg Gyula Város Önkormányzata. A cél az Új Széchenyi-terv pályázati lehetőségeinek ismertetése volt.

Városunk vezetésének nem csak az a célja, hogy a Széchenyi-tervből az önkormányzat minél több fejlesztési forrást tudjon Gyulára navigálni, hanem az is kiemelt cél, hogy a gyulai vállalkozások olyan információkat szerezzenek a Széchenyi-tervről, hogy saját tervük megvalósításához megfelelő forrásokat tudjanak igénybe venni – hangsúlyozta dr. Görgényi Ernő polgármester.

– Megítélésünk szerint a munkahelyteremtés elsősorban a vállalkozók lehetősége és feladata, az önkormányzatnak az a dolga, hogy ehhez a lehetőségeket megadja, a kellő intézkedéseket meghozza. Megítélésünk szerint ennek az egyik formája, hogy helybe hozzuk az információkat.

Dr. Görgényi Ernő elmondta, hogy az önkormányzati tulajdonú Gyulai Városfejlesztési Kft. igény esetén segít pályázatok megírásában. A fórumon Molnár Csaba, a kft. ügyvezetője a cég működéséről és eddigi munkájáról adott számot.

Csizmadia Imre, az All Investor Pályázat-koordinációs Iroda képviselője cégük működéséről és szolgáltatásairól tájékoztatta a hallgatóságot. Az iroda az Új Széchenyi-terv pályázati konstrukcióihoz pályázatok készítését és lebonyolítását vállalja. Szolgáltatásaik körébe tartozik továbbá a közbeszerzés, műszaki ellenőrzés, kommunikáció, PR és teljes körű adminisztráció biztosítása.

Tóth Róbert, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség projektmenedzsere a regionális fejlesztési ügynökséghez beadható pályázati lehetőségekről beszélt. Kiderült, hogy a 62,4 milliárdos keretösszegből idén 17,44 milliárd forint jut gazdaságfejlesztésre, ez a 2007–2013-as gazdasági fejlesztési keret 45%-a. Két kiemelt témakör az üzleti és a klaszterfejlesztés.  A kiírás kerete 1 milliárd 600 millió forint, a támogatás összege 10-100 millió forint, a támogatás intenzitása maximum 80%. A pályázatot gazdasági társaságok és SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozások adhatnak be. Támogatható tevékenység a tanulmány, bér, kutatás, új építési beruházás, valamint a felújítás.

A munkahelyteremtő-pályázatokról Zelenyánszki Miklós, a gyulai munkaügyi központ vezetője tájékoztatott. Idén 5 milliárd forint az országos pályázati keret, ez a szám tavaly 2 milliárd volt. A pályázatnak köszönhetően a Nemzetgazdasági Minisztérium 2 700 új munkahellyel számol.         

           

Fotó: Gyulai Hírlap Online
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)