Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szűrővizsgálatok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fizetett reklámcikk • HÍREK • 2010. november 06. 07:00
Szűrővizsgálatok
November 9-én, kedden a Sybillában
Dr. Bánki Magdolna

A SYBILLA MAGÁNORVOSI RENDELŐ ÉS HALLÓKÉSZÜLÉK STÚDIÓ 2010. április 6-án nyitotta meg kapuit a Corti-Med Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság működtetésében dr. Bánki Magdolna (képünkön) vezetésével. A rendelő jól megközelíthető helyen, Gyulán a Béke sugárút 42. szám alatt található.

– Milyen célokat fogalmazott meg a rendelő megnyitásakor?

– A komplexum tevékenységének fő célja az, hogy a páciensek különleges figyelmet és magas szintű szakmai ellátást kapjanak. Bizalomra és empátiára alapuló egészségügyi ellátást nyújt, mely középpontjában a beteg áll.  A rendelőben pácienseink a  szakorvosi  és kiegészítő vizsgálatoktól a kampányszerű szűrővizsgálatokon át a gondozásig az ellátás minden folyamatát egy helyen igénybe vehetik, ezzel is elkerülve a sorban állás, várakozás kellemetlenségeit.

– Milyen szolgáltatásokkal várják a betegeket a rendelőben?

– Több eleme van a szolgáltatásunknak. Az egyik az ambuláns szakorvosi ellátás, ezen belül fül-orr-gégészet, tüdőgyógyászat, foglalkozás-egészségügy, audiológia, plasztikai sebészet. E szakmákhoz kapcsolódóan endoscópos vizsgálatok, labor, EKG, számítógépes légzésfunkciós vizsgálati lehetőségeket kínálunk. A másik fő ellátási területünk  a modern műszerekkel és csendkabinnal felszerelt audiológia. A betegek hallókészülékkel történő ellátása a legmodernebb digitális készülékekkel biztosított. Mindenki számára elérhető ez a szolgáltatás, hiszen a készülékek tb-támogatással felírhatóak. Hallókészülék-ellátással kapcsolatos orvosi vizsgálat térítésmentes. Foglalkozunk a régebben kiadott készülékek beállításával, szervizeléssel, hallásgondozással, védőillesztékek, elemek forgalmazásával.

– Miért tartja különlegesnek az Önök ellátását?

– A gégészet és a tüdőgyógyászat szoros kapcsolata miatt a szakorvosi rendelések azonos időszakban történő igénybevétele, az orvosok közti konzíliumok  lehetősége csökkenti a páciensek kivizsgálásának idejét, hatékonnyá és gyorsabbá válik a gyógyítás és a gyógyulás is. Sajnos manapság általánosságban elmondható, hogy a szakrendelések zsúfoltak, az orvosok leterheltek, nagyon kevés idő jut a beteggel való törődésre. Mi igyekszünk egy jobb orvos-beteg kapcsolatot kialakítani a betegeinkkel, több időt szánunk a részletes tájékoztatásra, segítséget nyújtunk betegeinknek a segédeszközök használatához.

– Milyen szűrővizsgálatokat terveznek?

– 2010. november 9-én  8–18 óráig  tartjuk az Érzékszervek Napját. Ennek keretében ingyenes szűrővizsgálatokat tartunk , mely során hallásvizsgálatot,  zöld- hályog-szűrést és festékes anyajegyeket ellenőrzünk. A vizsgálatokat dr. Bánki Magdolna fül-orr-gégész, dr. Sallai Ágnes szemész főorvos, dr. Popper Andrea és dr. Pohánka Tünde szemész szakorvosok, dr. Soós Anna bőrgyógyász végzi a nap folyamán.

– Miért tartja fontosnak az érzékszervek egészségének megőrzését?

– 65–74 év közötti korosztályban minden ötödik ember kisebb vagy nagyobb fokban érintett lehet a halláscsökkenés tekintetében. A halláscsökkenés kialakulhat hirtelen, de a legtöbb esetben lappangva, lassan rosszabbodik. Ezért sokan nincsenek tudatában annak, hogy kommunikációs problémájuk  hallásuk romlásával lehet kapcsolatban. A látásromlás okai közt szereplő glaucoma időben való felismerése éppen olyan fontos, mint a festékes anyajegyek folyamatos ellenőrzése, hiszen a bőrünk nagy veszélynek van kitéve a napjainkban  megnövekedett UV sugárzás miatt. Várjuk kérdéseiket és bejelentkezéseiket a 361-361-es telefonszámon munkanapokon reggel 8-16-ig.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)