Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két keréken jól

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2010. október 29. 15:00
Két keréken jól
Baleset-megelőzési nap kicsiknek a nagyoktól
Baleset-megelőzési nap a Béke sugárúti óvodában. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Több intézmény óvodásai és kisiskolásai gyűltek össze a Béke sugárúti óvodában, hogy játékos formában sajátítsák el a KRESZ kerékpárosokra vonatkozó alapjait. Az immár nyolcadik éve megrendezett Baleset-megelőzési Napon a pedagógusok – a rendőrség három szakemberének segítségével – a közlekedésben a helyes viselkedésre, valamint a közúti veszélyek elkerülésére oktatták, nevelték a gyerekeket.

A rendezvényt dr. Görgényi Ernő polgármester nyitotta meg, beszédében a gyerekeket a kerékpározásra, illetve a kerékpározás szabályainak figyelembevételére buzdította.

– Tudnotok kell, hogy minél többet jártok biciklivel – és nem autóval –, annál több szép virágot, fát és annál több kismadarat láthattok a városban. Igaz, hogy sajnos nem lehet mindenhová biciklivel menni, de ha már az ember kerékpárral jár, nagyon fontos, hogy ismerje és betartsa a szabályokat, mert nagyon súlyos baleseteket lehet okozni meg elszenvedni – mondta az ovisoknak dr. Görgényi Ernő.

Ezt követően a kicsik egy része játékos KRESZ-kvízben vett részt, a többiek pedig nyeregbe pattanhattak az óvoda udvarának területén, ahol egy szabályos KRESZ-pályán találkoztak a legfontosabb alapszabályokkal. A kerékpározás rutinjának elsajátítása közben többek között megismerték a megfelelő haladási irányt, a közlekedési jelzőlámpák színeinek jelentéseit, az elsőbbségadás fogalmát és tábláit, valamint a rendőri karjelzéseket.

 

Fotó: Gyulai Hírlap Online
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)