Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fennállásának 35. évfordulóját ünnepelte a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. október 13. 17:40
Fennállásának 35. évfordulóját ünnepelte a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete
Az eseményen Görgényi Ernő Pro Seniore díjat vehetett át

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Fennállásának harmincötödik évfordulóját ünnepelte a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete október 13-án a Vigadóban.

A megjelenteket elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki úgy fogalmazott, az egyesület mintaadó a városban, hiszen három és fél évtizede olyan érdekvédelmi, közösség- és programszervező tevékenységet folytatnak, amelyet érdemes követni.

Kiemelte: Gyula városa az értékeit és szellemiségét is annak köszönheti, hogy az ifjak tisztelik az elődöket. Az épített emlékek, a természeti környezet mind azért vannak meg a mai napig is, mert elődeink megteremtették ezeket, vigyáztak rájuk.

A városvezető köszöntetet mondott a rengeteg elvégzett munkáért, amelyet az egyesület tagjai a gyulai nyugdíjasokért, a civil társadalomért és a Gyula városáért tettek.

Szrenka Pálné, a Békés Vármegyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületének Országos Szövetségének alelnöke köszöntőjében elmondta: utóbbi szervezet is nemrégiben, szeptemberben ünnepelte 35. születésnapját, amely alkalomból kitüntetéseket adtak át.

Hangsúlyozta: Görgényi Ernő számára Pro Seniora díjat ítéltek meg. Mint mondta, a polgármester egy évtizede segíti az egyesületek programjainak megvalósítását, valamint az Országos Szenior Táncfesztivál megrendezését.

Müller János, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületének Országos Szövetségének alelnöke köszönetet mondott mindenkinek az elvégzett munkáért, valamint elmondta, hogy a születésnap alkalmából 350 ezer forinttal támogatják a gyulai egyesület működését a 2024-es évben.

Nyikora Péterné, a Nemzet Együttműködési Alap társadalmi felelősségvállalási kollégiumi tagja aláhúzta: az egyesület tagjai az elmúlt 35 évben hagyományt őriztek, tanították a fiatalokat, ezért minden elismerést megérdemelnek.

Debreczeni Jánosné, a gyulai egyesület elnöke felidézte: a szervezetet 1988-ban alapították meg, akkor 47 taggal, az első elnöke Regele Károly volt, őt követte Varga András, Kovács Ernő, majd Csonka György, 2018 óta pedig Debreczeni Jánosné látja el a vezetői feladatokat.

A folytatásban ajándékokat adtak át az egyesület támogatóinak és segítőinek, majd zenés, táncos programmal és közös vacsorával ünnepeltek a jelenlévők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)