Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nemzetközi versenyekre utaznak a gyulai modellezők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. augusztus 02. 09:12
Nemzetközi versenyekre utaznak a gyulai modellezők
Világ- és Európa-bajnokság is vár a Dobos István Modellező Klub versenyzőire 

Nemzetközi megmérettetések várnak a Dobos István Modellező Klub versenyzőire augusztusban. Az egyesület körrepülő szakágának tagjai Lengyelországban szállnak versenybe az Európa-bajnoki címért, míg a szabadon repülő kategória versenyzői Franciaországban mérettetik meg magukat a felnőtt-világbajnokság és ifjúsági Európa-bajnokság mezőnyében. 

Guti Réka a felnőtt- és az ifjúsági magyar csapat tagjaként is röptet

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Guti József, a modellezőklub versenyzője elmondta, a csapat a mintegy tucat állomásból álló versenyévad megkoronázásaként utazik a világ- és a kontinensbajnokságra. A körrepülő versenyzők idén egy lengyel-litván világkupa-fordulón vettek részt, ahol Elekes Imre és Csoma György is meggyőző teljesítménnyel ért a dobogó első két fokára. Mindkét gyulai modellező kiváló eredményekkel végzett a versenyen; Elekes Imre 303 km/h-s, Csoma György 296 km/h-s eredménye a közelgő Eb-re is jó előjel. Az Elekes Imre, Csoma György és pécsi Szvacsek Ferenc alkotta magyar válogatott a papírforma szerint minimum dobogós helyezésben reménykedhet a lengyelországi viadalon. 

– A szabadon repülő kategóriában túl vagyunk már a tizedik versenyen is, a megmérettetéseken a csapat tagjai igencsak jól szerepeltek. A versenyek közül kiemelkedik a Gyula–Nagyszalonta közös rendezésű Szabó Miklós Emlékverseny, amely idén is legnépesebb mezőnnyel elrajtoló modellezőverseny lehet. A versenyek során a kupagyőzelem egyik versenyzőnknek sem sikerült, de az előkelő nemzetközi helyezések mutatják, hogy a közelgő világ- és Európa-bajnoki versenyeken is a dobogó közelében végezhetnek a gyulai modellezők – ismertette Guti József

A Dobos István Modellező Klub szabadon repülő szakágának tagjai a remek eredményeknek köszönhetően a világranglistán is előkelő helyet foglalnak el, Nagy Csaba a 33., Guti Réka a felnőtt-tabella 83., az ifjúsági lista 13. helyén áll, Szőke Kinga a felnőttmezőnyben a 109., az ifjúságiban 15., Nótáros Attila a 97., Guti József pedig a 145. helyet foglalja el. 

A franciaországi versenyre kiváló világranglista-helyezésekkel érkezik a magyar egység. A felnőttválogatottat alkotó tagok közül Csikár Imre a felnőttmezőny 17. helyezettje, míg az ifjúsági listán a 4. helyet foglalja el, Krasznai Dávid pedig a felnőttmezőny 28. helyén áll. Az F1A keretet a Csikár Imre, Krasznai Dávid, Nagy Csaba és Guti Réka négyes alkotja majd. Az ifjúsági csapatban pedig Guti Réka, Szőke Kinga, Csikár Imre és Rémai Jonatán szerepel. 

A gyulai klub versenyzői már korábban Franciaországba utaznak, hiszen a világ- és Európa-bajnoki esemény előtt egy nemzetközi nyílt kupán tesztelik modelleiket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)