Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 443 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 29. 08:59
Országos határrendészeti összesítő: 443 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 28-án 443 határsértőt tartóztattak fel, és 205 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében, Bácsalmás, Bácsbokod, Csikéria, Gara, Hercegszántó, Hóduna, Jánoshalma, Katymár, Kecskemét, Kelebia, Kiskunmajsa, Újmohács és Vaskút közigazgatási területén 18 esetben 126 határsértőt tartóztattak fel.

Csongrád-Csanád megyében, Ásotthalom, Balástya, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa és Szeged közigazgatási területén 32 esetben 252 határsértőt állítottak meg.

Budapesten négy; Győr-Moson-Sopron megyében három esetben nyolc; Komárom-Esztergom megyében egy esetben 38; Pest megyében két esetben 15 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai,  koszovói, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun öt esetben 64, Csongrád-Csanád megyében nyolc esetben 141 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt két esetben, embercsempészés miatt öt ember ellen indult büntetőeljárás.

Bácsalmásnál az 5508-as számú úton augusztus 28-án  1 óra 45 perckor a rendőrök egy lengyel személyautót állítottak meg. A 22 éves ukrán vezető 14, magát szírnek valló, okmányokkal nem rendelkező férfit szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája pécsi osztályának jelzése alapján az M0-ás autóúton, Szigetszentmiklósnál augusztus 28-án 4 óra 17 perckor a járőrök egy német rendszámú személyautót és annak román sofőrjét ellenőrizték. A gépkocsiban 15, magát szírnek valló illegális migráns tartózkodott.

Mint arról korábban beszámoltunk, az M1-es autópálya 57. kilométerénél, Tatabányánál állítottak meg a rendőrök augusztus 28-án 11 óra 38 perckor egy magyar tehergépkocsit. A 44 éves török vezető a gépkocsi rakterében 38, magát szírnek valló férfit szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája illegális migráció elleni osztályának jelzése alapján Budapesten, a Gyáli úton augusztus 28-án 22 óra 30 perckor a rendőrök egy 20 éves albán férfit állítottak meg, aki egy brit rendszámú személyautót vezetett. A sofőrök kívül az autóban négy, magát török állampolgárnak valló ember utazott.

Balástyánál, az 5422-es számú úton 2022. augusztus 28-án 23 óra 35 perckor a rendőrök egy szerb személyautót állítottak meg és ellenőrizték a benne ülőket. A szerb sofőr a kocsiban tíz külföldi illegális migránst szállított.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére. A járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)