Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Különleges segítséggel léphet a legfelső osztályhoz vezető útra a fiatal gyulai labdarúgó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. november 06. 14:00
Különleges segítséggel léphet a legfelső osztályhoz vezető útra a fiatal gyulai labdarúgó
Vass Dániel speciális hallókészülékkel lehet kulcsembere a jövő labdarúgó-generációjának

Speciális hallókészülékkel segítette Vass Dániel sportolói karrierjét az Ezüstcipő Hallássérült Fiatalok Focisulija és az Edukid Speciális Hallásdiagnosztikai, Rehabilitációs és Oktató Központ. A Grosics Labdarúgó Akadémia fiatal játékosának ezzel esélye lehet arra, hogy nagy elődje, a szintén hallássérült Takács Ákos útját követve az NB I.-es mezőnyben is bemutatkozhasson.

A grosics Labdarúgó Akadémia u10-es csapata. Vass Dániel jobbról a harmadik a felső sorban. 

Fotó: Grosics Labdarúgó Akadémia

Kádár László, a gyulai klub U10-es csapatának edzője elmondta, Dani korához képest kifejezetten technikás és rendkívül elhivatott játékos. A szorgalma nem ismer határokat, hiszen otthoni edzéssel és rendszeres videós elemzéssel javítja játékát.

– Kevés ilyen tehetséges fiú fordult meg nálunk. Danit szinte minden poszton tudom hasznosítani, mivel a térlátása is sokkal fejlettebb társaiénál. A hallássérült sportolókkal azonban nehéz a mérkőzésen való kommunikáció, hiszen amikor elkalandozik a figyelmük, nem kapják meg a szükséges információkat. Nagy segítség ez az új eszköz számunkra, hiszen így közvetlenül tudok kommunikálni Danival a pályán – ismertette.

Vass Zoltán, a fiatal játékos édesapja elmondta, a család saját elhatározásból kezdett el megoldást keresni a problémára, így jutott el a fiatal játékos híre a Fekete László által vezetett Ezüstcipő Hallássérült Fiatalok Focisulijához. Az alapítvány segítségével tudták beszerezni a speciális zajszűrős hallókészüléket és a hozzá tartozó mikrofont.

– A mikrofon az edző vagy tanár nyakában van, a készülék bluetoothkapcsolaton keresztül tud kommunikálni a hallókészülékkel. Ennek köszönhetően a beszédhangok akár 70 méteres távolságból is közvetlenül Dani fülében jutnak, így sokkal tisztábban és érthetőbben hallja az utasításokat – fejtette ki az édesapa.

Kádár László kiemelte, már kipróbálták a készüléket, és pozitív tapasztalataik vannak. Mint mondta, a készüléket úgy állították be, hogy Dani bal fülébe érkezzenek az edzői utasítások és észrevételek, a jobb fülébe pedig a környezeti zajok. Így mindent érzékelni tud a pályán, aminek köszönhetően a figyelme is sokkal éberebb lett.

Vass Zoltán hozzátette, fia ezzel esélyt kapott arra, hogy valóra váltsa álmát, hogy Takács Ákos után ő legyen a következő NB I.-es hallássérült futballista.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)