Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is újraindult az egészségügyi alapellátás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. május 06. 15:15
Gyulán is újraindult az egészségügyi alapellátás
A megelőzési szabályokat továbbra is mindenki köteles betartani

Az egészségügyért felelős miniszter rendelkezése alapján május 4-től új eljárási szabályok léptek életbe az egészségügyben, amely Gyula város alapellátását is érinti. A részetekről Ködmön Zsoltot, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetőjét kérdeztük.

Ködmön Zsolttól megtudtuk, hogy az új ellátási szabályok szerint a háziorvosok és házi gyermekorvosok a különleges működési rend előtti megszokott rendelési idejükben is felkereshetők, de továbbra is telefonos egyeztetést követően, előjegyzett időpontban van lehetőség a személyes találkozóra, valamint egy órában maximum négy beteget fogadhatnak az orvosok.

Mint mondta, a pácienseknek a rendelőbe érkezéskor lázmérésen kell átesniük, valamint kötelesek betartani a másfél méteres távolságot.

A fogorvosi ellátásra is a fenti szabályok vonatkoznak, kiegészítve azzal, hogy bizonyos esetekben a pácienseknek előzetesen vírusteszten kell átesniük.

Az alapellátás vezetőjétől megtudtuk, hogy a védőnők távkonzultációs szolgáltatást nyújtanak, személyes találkozásra egyeztetés után kerülhet sor. A kötelező védőoltásokról postai vagy elektronikus úton adnak értesítést, azok beadásának időpontjáról a házi gyermekorvostól kell tájékoztatást kérni.

Az iskolaorvosi és iskolavédőnői ellátás az online iskolai munkarendre tekintettel elsődlegesen telefonon érhető el. Az alkalmassági vizsgálatokat a kiértesítésnek megfelelően végzik, a szűrővizsgálatok további utasításig szünetelnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)