Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rideg Lajost búcsúztatták a gyulai zeneiskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. február 16. 15:00
Rideg Lajost búcsúztatták a gyulai zeneiskolában
Gyulán kezdte zenetanári hivatását

Rideg Lajos zenetanárt búcsúztatták  a gyulai zeneiskolában

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A nemrégiben elhunyt Rideg Lajos zenetanárt búcsúztatták február 16-án a gyulai zeneiskolában. Az eseményre ismerősei mellett a klarinéttanár egykori tanítványait is meghívták.

Az esemény Marton György búcsúztató gondolataival kezdődött, amiből kiderült: az egykori tanár negyven éven át dolgozott a helyi iskolában, amiből húszat igazgatóhelyettesként töltött el. 

A folytatásban a pedagógus egykori középiskolai osztályfőnöke is elküldte üzenetét a résztvevőknek, majd az esemény Kepenyes Pál előadásával zárult a zeneiskola kamaratermében.

Rideg Lajos testvére lapunknak elmondta: bátyjára minden ismerőse jó szívvel emlékszik. A zenetanár minden tanítványát egy kicsit saját gyermekének tartotta, és úgy figyelt rájuk, mintha édesapjuk lenne.

– Kalocsa mellett születtünk egy faluban, nagyon jó testvér volt, akivel sokat segítettük egymást szüleink halála után. Nagyon fontos volt számára a zene és minden egyes tanítványa, akiket a legnagyobb örömmel oktatott fafúvós hangszerekre – mondta el kérdésünkre Villányiné Rideg Márta.

 
 
 
 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)