Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fasor ültetésével zárták le a 2019-es magyar–román együttműködést

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. november 12. 16:30
Fasor ültetésével zárták le a 2019-es magyar–román együttműködést
A Temesvári úton nyolcvan gömbakácot ültettek el

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program 2019-es záróeseményét rendezték meg november 12-én a Temesvári úton. A program a hosszútávú fenntartható akciók támogatására törekszik, ennek részeként nyolcvan gömbakácot ültettek el a helyszínen, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

kétszáz gömbakácot ültettek el a temesvári úton

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Elsőként Roxana Racovita, az Interreg irányító hatóságának vezetője köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte, hogy a 2019-ben elért eredmények nem jöhettek volna létre a két ország együttműködése, közös munkája nélkül.

Hozzátette: idén száz pályázatot és projektet választottak ki finanszírozásra, ezzel pedig biztossá vált, hogy teljesen kihasználják a rendelkezésre álló pénzügyi keretet.

Florin Vasiloni főkonzul úgy fogalmazott, hogy remek ötletnek tartja, hogy mind Magyarországon és Romániában elültettek összesen kétszáz fát, ennek pedig külön jelentősége is van, ugyanis a két nép közeledését hivatott szimbolizálni az akció.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársa, Stefanik András köszöntőjében megköszönte a programban résztvevők munkáját, valamint felhívta a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, és arra, hogy a határmenti térség fejlesztését zöld megoldásokkal valósítják meg.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A megyében közel 24 millió euró – közel 8 milliárd forint – értékben valósulnak meg az Interreg-program által támogatott projektek – közölte Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke. Mint mondta, ez 24 támogatott pályázatot és 31 partnert jelent, a pályázatok témái között pedig szerepel a környezetvédelem és az egészségügy is.

Gyula város fejlesztési politikájának vezérlő elve a környezetvédelem és zöld gondolat – hangsúlyozta Görgényi Ernő polgármester, aki köszöntőjében kitért arra, hogy a faültetés a lakoság figyelmét is felhívja a környezetvédelem fontosságára, illetve megköszönte, hogy gyarapodott a város a fasorral.

Elmondta azt is, hogy a Temesvári úton elültetett nyolcvan gömbakácon kívül, az ősz folyamán további 497 fát fog telepíteni az önkormányzat városszerte.

A köszöntők után Roxana Racovita egy emlékplakettet nyújtott át Görgényi Ernőnek, megköszönve a munka során mutatott együttműködést, valamint jelképezve a két ország közös munkáját.

 

Roxana Racovita (bal oldalon) emlékplakettet adott át görgényi ernőnek

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)