Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Őszi zenével várnak a Világóránál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2019. szeptember 18. 13:00
Őszi zenével várnak a Világóránál
Programajánló

Szeptember 21-én, szombaton 10 órától zenei programokkal várnak mindenkit a Világóránál

Forrás: pixabay.com

Művelődési központ

Sándor László Ami sötétben villan: káprázat, ami fényben villan: jelenés című kiállítása szeptember 25-ig tekinthető meg. Szeptember 26-án, csütörtökön 18 órakor Novák Attila nyitja meg Andruska Anna és Mancz Fatime Nóra kiállítását, amely október 15-ig tekinthető meg a földszinti galériában.

Tornacsarnok

Szeptember 27-én, pénteken 16.30-tól rendezik meg a városi idősek napját. A rendezvényen átadják a Diploma Honoris díjat, és megválasztják az év nagypapáját és nagymamáját is. Zenés műsort ad Kepenyes Pál, a BiBuCzi zenekar, a sztárvendég pedig Korda György és Balázs Klári lesz. Jegyek 2500 forintért, korlátozott számban, kizárólag elővételben válthatók a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének titkárságán.

Könyvtár

Szeptember 23-án, hétfőn 17 órától Faludy György életét és műveit mutatják be a könyvtárban. Dávid Péter és Fodor György irodalomtörténeti előadással, Berndt Richárd, Nagy-Laczkó Balázs és Baranyai Tamás, a Gyulai Művészklub tagjai performansszal, Varga Zoltán pedig versekkel készül az előadásra. Szeptember 25-én, szerdán 18 órakor mutatják be A Sas: Dobos István története című könyvet. Az eseményen Dézsi János, a bibliotéka igazgatója beszélget majd Durkó Károly és Székely Árpád szerzőkkel.

Kohán Képtár

Szeptember 21-én, pénteken 17 órakor nyitják meg a Most – 50 éves a Gyulai Művésztelep című kiállítást. A tárlatot Gyarmati Gabriella, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze nyitja meg, közreműködik az Erkel Ferenc Vegyes Kar, verset mond Lakatos Péter József. A kiállítás november 17-ig tekinthető meg.

Kulturális Örökség Napjai

Szeptember 21–22-én rendezik meg a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű programsorozatot, amelynek keretében a fürdővárosban látogatható lesz a zeneiskola melletti rabbiház 10 és 12 óra, valamint 14 és 16 óra között, az alispáni lak 10 és 16 óra között, a Béke sugárúti evangélikus templom 10 és 16 óra között. Az Almásy-kastély időszaki kiállítóterében a Kincsek őrzője című tárlatot 10 és 18 óra között lehet megnézni. Az összes helyszínt ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők.

Gyulavári tornaterem

Szeptember 19-én, csütörtökön 15 órakor nyitják meg a Grimm-meséket bemutató kiállítást. Köszöntőt mond Szabó Károly önkormányzati képviselő, a tárlatot Görgényi Ernő polgármester nyitja meg. Az érdeklődők október 13-ig nézhetik meg a kiállítást.

Zenés ősz a Világóránál

Szeptember 21-én, szombaton 10 órától Azok a csodálatos hangszerek címmel tartanak hangszerbemutatót zenés gyermekműsorral egybekötve. 14 órakor romantikus dallamok, 18 órakor pedig a Swing a lelke mindennek című koncert várja az érdeklődőket. Szeptember 22-én, vasárnap 10 órakor a Süss fel nap! zenés gyermekműsorral indul a nap. Aznap 14 órától szaxofonvarázslattal, 17 órától dixielandparádéval várják az zeneszeretőket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)