Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Oklevéllel ismerték el, hogy az idén 120 éves gyulai bírósági épület bekerült a megyei értéktárba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2019. szeptember 09. 10:00
Oklevéllel ismerték el, hogy az idén 120 éves gyulai bírósági épület bekerült a megyei értéktárba
Az okmányt Bagdi Árpád törvényszéki elnök vette át a Megyenapon

Százhúsz éve adták át Gyula város egyik leglátványosabb és legimpozánsabb művészettörténeti örökségét, az Igazságügyi Palotát. A Gyulai Törvényszék mai épülete a Békés Megyei Értéktár Bizottság 2018. évi utolsó ülésén került be a megyei értéktárba, miután a helyibe is felvették. Ennek elismeréséül szeptember 7-én oklevelet adtak át Bagdi Árpád törvényszéki elnöknek.

az Igazságügyi Palota A a Békés Megyei Értéktár Bizottság 2018. évi utolsó ülésén került be a megyei értéktárba

Fotó: Zentai Péter

A Gyulai Törvényszék mai székhelyét bírósági épület néven vették fel a hungarikumokról szóló törvény által létrehozott Békés Megyei Értéktárba, miután a gyulaiba is bekerült. Felvételét Bagdi Árpád törvényszéki elnök és Hafenscher Csaba Zoltán, a megyei büntetés-végrehajtási intézet ezredes parancsnoka közösen kezdeményezte.

Bagdi Árpád a szeptember 6-i gyulai bíróságtörténeti konferencián jelentette be, hogy a békéscsabai Megyenapon oklevelet vehet át annak elismeréséül, hogy a Béke sugárúti 120 éves palota immár a megyei értéktárnak is része.

Gyula város művészettörténeti és turisztikai látványosságát 1899. október elsején adták át. Díszlépcsőháza, díszterme és kovácsoltvas-kerítése kiemelt jelentőségű, kertje természetvédelmi terület. Az eklektikus stílusú ingatlant Wagner Gyula műépítész tervezte, az elmúlt 120 év alatt külső jellege alig változott.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)