Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fiatalokkal a fedélzeten lépnének feljebb az amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. augusztus 01. 15:05
Fiatalokkal a fedélzeten lépnének feljebb az amazonok
Gőzerővel készül a bajnoki rajtra a Gyulai Amazonok NB I.-es futsalcsapata

Július közepén kezdte meg felkészülését a következő bajnoki idényre Gyulai Amazonok női futsalcsapata. A tavalyi évben ismét az ötödik pozícióban végző gárda, a fiatal játékosokat beépítve szeretné megpályázni a dobogót.

A gyulai klub a stabil utánpótlásképzésre támaszkodik 

Fotó: Tóth László

A fürdővárosi együttes a harmadik idényét kezdi meg a legmagasabb osztályban, amelyre heti három erőnléti edzéssel, majd labdás edzésekkel készülnek. Ahogy azt Molnár Zoltánné vezetőedző elmondta, a felkészülés része az augusztus végén rendezendő tolnai Thelena Kupán való szereplés, illetve az NB II.-es bajnokságból frissen feljutó DEAC elleni edzőmérkőzések lejátszása is.

A gyulai klubvezető kitért arra is, hogy a csapat kerete zömében együtt tudott maradni, ám lesznek új érkezők is, akik főleg a klub utánpótlás-nevelési rendszeréből érkeznek a felnőttek közé.

– Tekintve, hogy amatőr klub vagyunk, ezért nem tervezünk nagy igazolásokat, de ez nem is a mi stílusunk. Évek óta az a cél, hogy igyekezzünk a saját fiataljainkat beépíteni az NB I.-es csapatba. Idén a kerethez végleg csatlakozik a 16 éves Mázik Flóra, valamint Székelyföldről érkezik hozzánk a 18 éves Mátyás Tímea. Kapusposzton Palócz Hajnalka áll majd rendelkezésünkre, aki szintén üde színfoltja lehet csapatunknak. Terveink szerint Lehóczki Noémi és Bartha Boglárka is a felnőtt csapattal kezdi meg a felkészülést, így amennyiben arra lehetőség nyílik, játéklehetőséget is fognak idén kapni. Lázár Aliz keresztszalag szakadásból felépülve tavasszal csatlakozhat majd a felnőtt csapathoz. Külön megemlíteném, hogy ahogy betöltik a tizenötödik életévüket a lányok, gondolok itt főleg Hack Fannira, igyekszünk minél hamarabb biztosítani nekik azt a lehetőséget, hogy megérezzék az NB I.-es bajnokság ritmusát.

A Gyulai Amazonokra egy nagyon kiegyenlített bajnoki szezon várhat, csupán egy-két tuti befutót lehet megtippelni.

– Nagyon kiegyenlített bajnokságra számítok. A DEAC jó játékerőt képvisel, úgy gondolom, attól függetlenül, hogy újonc gárda, esélyes lehet a felsőházi helyek valamelyikére. Az Astra-Alef Kiskunfélegyházi Bulls mindenképpen ki fog emelkedni a mezőnyből, mellette a HTE együttese lehet még esélyes a dobogóra. A 3-6. helyre a Szekszárd, a Tolna, a DEAC, a TFSE, a Miskolc és a mi keretünk is egyenlő esélyekkel pályázik. Színvonalas mérkőzésekre van kilátás, fiatalodik a mezőny, így véleményem szerint az iram is emelkedni fog, emellett rengeteg gólra és kiemelkedő kapusteljesítményekre számítok – zárta mondanivalóját Molnár Zoltánné.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)