Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Három társasház közös képviselői írták alá a felújításról szóló támogatási szerződést

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. július 18. 11:45
Három társasház közös képviselői írták alá a felújításról szóló támogatási szerződést
Az önkormányzat tavaly döntött arról, hogy támogatja a lépcsőházak felújítását

Átvették és aláírták a társasházak közös képviselői a lépcsőházak felújításáról szóló támogatási szerződéseket július 18-án. Gyula Város Önkormányzata a tavalyi évben hozott rendeletet a társasházak támogatásáról, az elsőként benyújtott pályázatokat a múlt hónapban bírálták el. A részletekről Kiss Tamásné és Torma Béla képviselők számoltak be.

kiss tamásnébraunné bucsai juliannaficzere péter és torma béla

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kiss Tamásné elmondta, hogy az előzmények egészen 2008-ig nyúlnak vissza, amikor Torma Béla már egyeztetett a társasházak rossz állapotáról, de a tényleges lépésig 2016-ig kellett várni, amikor létrehozták a Társasházkezelő Szaktanácsadó Testületet, amelynek célja az volt, hogy a házak kezelésével, fejlesztésével és működtetésével kapcsolatos koncepciókat dolgozzanak ki.

Hozzátette, hogy a támogatás igénybevételéhez meg kell felelni bizonyos feltételeknek, így csak az 1990 előtt épült, minimum nyolclakásos társasházak pályázhatnak a korszerűsítésre, az összeget – amely maximum 1 millió forint, de az elvégzendő munka költségének 50 százalékánál nem több – csak osztatlan közös tulajdonra költhetik.

2018 októberében döntött a képviselő-testület arról a határozati javaslatról, hogy az önkormányzat támogatja azokat a társasházakat, amelyek felújítást terveznek és megfelelnek a követelményeknek – vette át a szót Torma Béla.

Mint mondta, az elsőként benyújtott pályázatokról a múlt hónapban döntött a gazdasági bizottság, a nyertes lépcsőházak pedig a Vásárhelyi Pál utca 4., a Budapest krt. 62-63. és a Hétvezér utca 2-6. alatt található társasházak lettek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A képviselő kiemelte, hogy minden évben kétkörös lesz a pályázat: az egyik benyújtási lehetőség tavasszal, a második ősszel lesz. A második kör hamarosan kiírásra kerül idén is, a benyújtási határidő szeptember 30-a lesz.

Megtudtuk, hogy a Vásárhelyi Pál utca 4. szám alatt található társasház közel 965 ezer forint támogatást nyert. Ficzere Péter közös képviselő elmondta, hogy az összegből a lépcsőházban található pihenők és közös folyosók elavult burkolatait szeretnék kicserélni új, habalátétes PVC burkolatra.

A Budapest krt. 62-63. szám alatti lépcsőház 778 ezer forintos támogatásban részesül, ebből az összegből a burkolatok és az elszívó berendezések felújítási munkálatait végzik el – tudtuk meg Braunné Bucsai Julianna közös képviselőtől. Hozzátette, hogy a Hétvezér utca 2-6. alatti társasházat 1 millió forintot nyert el a pályázaton, amelyből az épület tetőszerkezetének részleges héjazatcseréjét, illetve a teljes tetőfelület fóliázását és cseréplécezését végzik el.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)