Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szúnyoginvázió!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2019. június 23. 07:00
Szúnyoginvázió!
Eltűntek a fecskék!

 

Forrás: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Napjainkban az egyik legnagyobb feladatunk a szúnyogok elleni harc. Tűrünk nekik egy darabig, de a kertben már szinte lehetetlen dolgozni tőlük.

Kenegetjük magunkat a szúnyogriasztóval, ami talán egy keveset segít. Ám egyre többször kérdezhetjük: miért van most ennyi vérszívó? Ha felnézünk az égre, sehol egy fecske, pedig pár évvel ezelőtt még százával karcolgatták az eget, és a szúnyogok millióit kapkodták el röptükben. Keressük a békákat is, melyek szintén a szúnyogok jelentős fogyasztói. Manapság elgondolkozhatunk azon, hogy hova lettek hűséges segítőink?

No, de van más gondunk is. Sajnos a sok csapadék szinte napok alatt elpárolgott a talajfelszínről, tehát ismét öntözni kell – főleg a sekélyen gyökeresedő növényeinket. A korai karfiolok virágait a nagy forróságban – a saját leveleikkel – takarjuk be! Vannak olyan fajták, melyek a tűző naptól megbarnulnak. Jó módszer, hogy a leveleket a virág felett átkötjük. A másodvetéseket ne hagyjuk számításon kívül, főleg ha jó a talajunk állapota!

A szőlőinkben egyre több helyen ütötte fel a fejét a fakó- és a feketerothadás, feltétlenül védekezzünk ellenük! A gyökérzöldségek talajlakó kártevői ellen mélyebb és gyakoribb kapálással is védekezhetünk. Amennyiben csak végső felhasználásban lesznek felszedve, akkor ismételten végezzünk talajfertőtlenítést a kapálással egy időben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)