Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 30 ezer példányt számláló méhcsaládot fogadtak örökbe a magvetős óvodások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. május 24. 13:00
30 ezer példányt számláló méhcsaládot fogadtak örökbe a magvetős óvodások
Egyedülálló kezdeményezés indult Gyulán

 

Fotó: Magvető Református Általános Iskola és Óvoda 

A méhek világnapja alkalmából jelképesen egy méhcsaládot fogadtak örökbe a gyulai Magvető református Óvodába járó gyerekek május 20-án, az ötlet az egyik korábbi, Mézes reggeli elnevezésű rendezvényen született meg. 

Mint megtudtuk, az országosan is egyedülálló kezdeményezés ötletgazdája Balogh Erika gyulai méhész volt. Az együttműködés részeként a gyerekek kaptak egy üres kaptárt, amit ők maguk festhettek ki.

Az eszközön szerepel az óvoda emblémája, illetve az 1-es szám, amely arra utal, hogy az óvoda az országban az első olyan intézmény, ahol méhcsaládot fogadtak örökbe.

A kezdeményezést a szervezők azért tartják fontosnak, mert általa a legkisebbek még többet megtudhatnak a méhekről. A tervek szerint később az óvodások egy méhészetbe is ellátogatnak majd, ahol védőruhában mutatják be nekik egy méhcsalád munkáját.

Az óvodában kiemelt hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód szokásrendszerének kialakítására és az ökológiai gondolkodásra, így természetes volt, hogy igent mondanak a gyulai méhész ötletére. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)