Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Vihar Team csapatához került a gyulavári főzőverseny fődíja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2019. május 19. 08:15
A Vihar Team csapatához került a gyulavári főzőverseny fődíja
Hetven csapat főzte meg kedvenc ételét a Gyulavári Kastélynapokon

A kilencedik Gyulavári Kastélynapok keretében ismét megrendezték az Országos Vadfőző és Halételkészítő Versenyt május 18-án. A csaknem hetven csapat részvételével zajló gasztronómiai kihíváson három kategóriában versengtek a résztvevők.

A vihar team vehette át a főzőverseny vándorserlegét

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Amint azt Szabó Károly önkormányzati képviselőtől, a Gyulavári Kastélynapok újjáteremtőjétől megtudtuk, az idei megmérettetésre ötven csapat készítette el főztjét a pörkölt kategóriában, míg a halételek versengésében húsz együttes állt neki, hogy lenyűgözze a zsűrit.

Az elkészült ételeket  Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft. szárazáru-üzemvezetője, Schlett Árpád, a Gyulai Sporthorgász Egyesület elnöke és Brindás János mesterszakács alkotta csapat ízlelhette meg először. A csapatok igencsak kitettek magukért, hiszen a szakértelemmel megalkotott ételeket különleges terítéssel vitték az ítészek elé.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az Országos Vadfőző és Halételkészítő Verseny indulóit három kategóriában díjazták, de több különdíj is gazdára talált. Az abszolút kategória első helyén a Vihar Team végzett, akik a tavalyi bajnok Paradicsomi Csudálatos Békakirályok együttesétől vehette át a kulináris megmérettetés vándorserlegét.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A díjátadó után Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Kónya István alpolgármester, Szabó Károly képviselő és Szabó Szilárd Dániel, az Együtt Gyulaváriért Egyesület elnöke hivatalosan is megnyitották a IX. Gyulavári Kastélynapokat, amely programsorozat Dér Heni és Kovács Kati koncertjével folytatódott.

GYULAI HÍRLAP • 2019. május 18. 15:25
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)