Amint azt Szabó Károly önkormányzati képviselőtől, a Gyulavári Kastélynapok újjáteremtőjétől megtudtuk, az idei megmérettetésre ötven csapat készítette el főztjét a pörkölt kategóriában, míg a halételek versengésében húsz együttes állt neki, hogy lenyűgözze a zsűrit.
Az elkészült ételeket Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft. szárazáru-üzemvezetője, Schlett Árpád, a Gyulai Sporthorgász Egyesület elnöke és Brindás János mesterszakács alkotta csapat ízlelhette meg először. A csapatok igencsak kitettek magukért, hiszen a szakértelemmel megalkotott ételeket különleges terítéssel vitték az ítészek elé.
Az Országos Vadfőző és Halételkészítő Verseny indulóit három kategóriában díjazták, de több különdíj is gazdára talált. Az abszolút kategória első helyén a Vihar Team végzett, akik a tavalyi bajnok Paradicsomi Csudálatos Békakirályok együttesétől vehette át a kulináris megmérettetés vándorserlegét.
A díjátadó után Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Kónya István alpolgármester, Szabó Károly képviselő és Szabó Szilárd Dániel, az Együtt Gyulaváriért Egyesület elnöke hivatalosan is megnyitották a IX. Gyulavári Kastélynapokat, amely programsorozat Dér Heni és Kovács Kati koncertjével folytatódott.