Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzelemmel kezdte az alsóházi küzdelmeket a Bíró-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. április 01. 16:00
Győzelemmel kezdte az alsóházi küzdelmeket a Bíró-csapat
Gyulai FC-Termál–Jamina SE 1-0 (0-0)

A Gyulai FC-Termál csapata a Megye I.-es labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának első fordulójában a Mezőhegyesi SE együttesét látta vendégül március 30-án. Bíró Róbert gárdájának a szomszédvári riválisával kellett ismét szembenéznie.

győztes mérkőzéssel kezdte az alsóházi rájátszást a Bíró-csapat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai FC-Termál: Démusz, Hoffman, Nagy S., Kukla, Repisky, Tokaji (Sáss), Czirok, Nagy E. (Patkás), Bíró (Kádár), Okos (Bogár), és Radics. Csere: Franciskovic. Vezetőedző: Bíró Róbert.

Az alsóházi küzdelmek első mérkőzésén a gyulai együttes az örök rivális Jamina SE gárdájával találkozott, ám ez a mérkőzés teljesen elkülönül az alapszakasz küzdelmeitől. Ahogy azt Bíró Róbert elmondta, egy teljesen új bajnokság kezdődik csapata számára.

– Nagyon nehéz nyolc mérkőzés előtt állunk. Egy teljesen új bajnokság kezdődik, amelyet szeretnénk megnyerni. A végső győzelemre minden esélyünk meg van az utóbbi mérkőzések alapján – tette hozzá előzetesen a gyulai vezetőedző.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A két fél a múltban már többször is összecsapott, az utolsó két mérkőzésen egyaránt egy góllal tudott erősebbnek bizonyulni a fürdővárosi egység békéscsabai ellenfelénél.

Az aktuális párharc megkezdése után pillantok alatt talpra ugrasztotta szurkolóit a hazai gárda, hiszen Czirok már az első percben közel állt a gólszerzéshez. Az ígéretesnek látszó helyzet után azonban beszürkült a mérkőzés, mindkét együttes komoly mezőnymunkát vonultatott fel, ám igazi gólhelyzetet nem tudott egyik fél sem kialakítani.

A második játékrészben már felpörögtek az események, amikor a gyulai együttes növelt tempóján és villámgyors kontráival rendre odaért a békéscsabai kapu elé. A félidő negyedik percében ismét Czirok előtt adódott lehetőség, a szélen megiramodó támadó a kapusba lőtte labdáját. Az egyre jobban a kapuja elé szögezett szomszédvári együttes egészen az 57. percig ki tudott tartani, amikor Nagy emelte át labdáját a kifutó kapus felett. 1-0.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gól után még jobban begyorsult a derbi, futószalagon érkeztek a hazai helyzetek, egy-egy vendég lehetőséggel tarkítva. A három pontért hajtó Bíró-csapatnak az utolsó percben is adódott lehetősége, hogy bevegye a jaminai kaput, ám a hálóőrrel farkasszemet néző Czirok nem tudta tovább növelni gárdája előnyét.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam, mert a Jaminai SE stílusa nem sok csapatnak fekszik. Ebben a szezonban harmadjára vertük meg őket, de ez volt a legsimább. Most volt a legtöbb helyzetünk, viszont nekik szinte lehetőségük se volt – értékelt Bíró Róbert.

A Gyulai FC-Termál együttese egygólos sikerrel kezdte meg az alsóházi bajnokságot, a következő mérkőzésen az OMTK-ULE csapatának vendégeként kell törlesztenie a fürdővárosi gárdának.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)