Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődött a Gyulát és Városerdőt összekötő kerékpárút kivitelezése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. március 26. 13:35
Megkezdődött a Gyulát és Városerdőt összekötő kerékpárút kivitelezése
A beruházás tervezett befejezési időpontja szeptember 30-a

kónya istvángörgényi ernő és alt norbert

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Megkezdődtek a Gyula-Városerdő kerékpárút kivitelezési munkálatai – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester, valamint Alt Norbert és Kónya István alpolgármesterek március 26-án a helyszínen.

Görgényi Ernő elmondta, hogy tavaly decemberben kötötték meg a kerékpárútra vonatkozó vállalkozói szerződést, így a munkálatok már akkor elkezdődtek: kiirtották a növényzetet, jelenleg a tereprendezés zajlik, a jövő héten pedig várhatóan elkezdődik a rézsű építés.

A városvezető kiemelte: a beruházáshoz számos engedélyt be kellett szerezni, illetve megállapodásokat kötni, hiszen a tervezett kerékpárút áthalad állami közúton, MÁV tulajdonában lévő területen, vasúti sínen, árvízvédelmi töltésen, illetve érint magántulajdonú ingatlant is.

A TOP-os forrásból megvalósuló beruházás összege 535 millió forint – ez tartalmazza a Temesvári úti kerékpárút rehabilitálását is –, amelyből 400 millió forint a pályázat által elnyert összeg és 135 millió forint az önerő.

Alt Norbert hozzátette, hogy mindannyian nagyon várják, hogy elkészüljön a beruházás, amelynek időpontja a kivitelezési szerződés szerint szeptember 30-a, de bíznak benne, hogy hamarabb átadhatják a forgalomnak az utat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)